Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

2 routers in 1 netwerk; ik kom er niet uit.

Anoniem
Colombe
8 antwoorden
 • Ik wil graag een tweede router in een draadloos netwerk, teneinde op de tweede etage een goede draadloze verbinding te hebben.
  Is dat mogelijk? En zo ja wat moet ik nu precies doen? Er is al veel te vinden op dit forum en andere, maar het lukt me niet de eindjes aan elkaar te knopen.
  Ik heb een Livebox met IP adres 192.168.1.1, via ethernet verbonden met PC. Daarnaast een Sitecom WL-174 met IP adres 192.168.0.1
  Ik heb begrepen dat ik op de Sitecom de DHCP op disabled moet zetten en dat ik het IP adres daarvan moet wijzigen. Welk adres moet ik nu geven?
  Als ik dat heb gedaan hoe moet ik dan deze router in het bestaande netwerk opnemen?
 • Hoe sluit je die router aan, door middel van een kabel, of wil je dat die 2e router het draadloze signaal versterkt? In het laatste geval kan je dan beter een extender halen, die is daar voor geschikt :)
 • Je kunt de sitecom een vast ip geven in de range van de livebox, bijvoorbeeld 192.168.1.100. Maar buiten de ip's, die de livebox zelf uitgeeft. Je kunt hem ook automatisch een ip laten krijgen van de livebox.

  Verder inderdaad dhcp in de sitecom uit, en de kabel vanaf de livebox in een lan poort van de sitecom prikken.
 • even hier gekeken ( http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=198087 )

  was al een heel stuk van je antwoorden klaar

  de vaste hardware (modem - router - printers) is het beste om vaste ip nummers te hebben
  dit om het makkelijker naar de hardware te zoeken

  tussen modem en 1e router is soms verplicht om dit via dhcp te doen (hangt van provider af)
 • Bedankt voor de reacties. Ik had overigens al aangegeven dat ik al veel info van het forum had, maar dat ik "de eindjes niet aan elkaar kon knopen".
  Begrijp ik nu goed dat ik een tweede router alléén per ethernetkabel kan gebruiken? Dat is op mijn livebox onmogelijk omdat ik beide poorten al in gebruik heb. Dan is dus een extender voor mij de aangewezen oplossing, denk ik, tenminste als ik hem draadloos kan verbinden. Zo ja, welke is aan te raden?
 • modem – switch – routers is ook een mogelijkheid

  of een kabel in de 1e router en de andere router(s) in de eerste stoppen
 • Het is gelukt. De Sitecom werkt nu als switch. Alleen nog even een langere kabel kopen zodat ik hem op de eerste étage kan zetten. Dan moet het bereik voldoende zijn.
 • Let op dat een router altijd een router blijft. Als het mogelijk is de WAN poort aan het LAN toewijzen. Is dit niet mogelijk zorg er dan voor dat alle communicatie van die door de niet gebruikte WAN weer op je LAN wordt gezet naar DMZ gaat. Dit voorkomt problemen en traagheid in je netwerk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.