Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wireless N probleem

Anoniem
dummie13
6 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  Dit is de situatie:
  Ik heb een Xbox 360, die via een cat5 ethernet kabel naar mijn PC gaat, en mijn PC maakt Wireless verbinding met de router.
  Het probleem:
  De verbinding is heel traag.

  Ik heb een Sitecom WL 302 USB adapter in mijn PC zitten, en die maakt verbinding met de Sitecom WL 340 router in de meterkast. Ze ondersteunen allebei een "N" verbinding, maar ik heb maar 54 mbps (G snelheid). Ik heb even gegoogled, en er staat dat de WL 302 300N ondersteunt, en de WL 340 150N (dus 300 mbps en 150 mbps). Het lijkt me dus dat de maximale snelheid dan 150 mbps is. Is het nu zo dat deze twee niet met elkaar overweg kunnen, of moet ik nieuwe firmware installeren? Of moet ik gewoon wat instellingen doen om die twee optimaal te laten verbinden?
 • Je zou eens in de web interface van je router kunnen kijken of wireless N uberhaupt wel ingeschakeld is. Verder speelt de kwaliteit van de verbinding ook een rol in het bepalen van de snelheid. Als de verbinding slecht is zal de snelheid omlaag geschroefd worden voor een betrouwbare dataoverdracht.
 • De verbinding (of signaalsterkte) is "Uitstekend." Ik heb even gekeken bij de web interface, en er staat bij 802.11 modus B+G+N.
  Trouwens, om met de xbox via mijn PC verbinding te maken, heb ik een brug aangemaakt tussen de LAN en het draadloos netwerk. Als ik bij de status van deze brug kijk staat er WEL 150mbps :o ???? Is dat alleen tussen de xbox en mijn PC? of gaat het hier om de router en mijn dongle?
 • Is de verbinding tussen je PC en Xbox niet 100 Mbps? Dat zou ik in ieder geval een logische snelheid vinden voor een netwerkverbinding met een UTP kabel…

  Wat gebeurt er als je in je router 802.11N only selecteert?
 • Dan worden mijn huisgenoten boos omdat zij geen N hebben ;). Maar ik zou even kunnen vragen…
 • [quote:c51a1e5105="dummie13"]Dan worden mijn huisgenoten boos omdat zij geen N hebben ;). Maar ik zou even kunnen vragen…[/quote:c51a1e5105]
  Aha, er zitten dus ook anderen op hetzelfde draadloos netwerk… Dat had je er niet bij verteld…

  Om gebruik te maken van alle voordelen die 802.11n biedt, zul je ook alleen maar 802.11n clients op het netwerk toe moeten laten. In een mixed omgeving zal de bandbreedte op het netwerk zich altijd aanpassen aan de clients met de minste capaciteit. Je gaat dus nooit een hogere verbindingssnelheid dan 54 Mbps halen, tenzij je alleen maar 802.11n clients op je netwerk hebt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.