Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wifi-netwerk: alleen verbinding als hoofd-pc aan staat

Anoniem
TomK79
5 antwoorden
 • Mijn huisnetwerk heeft de volgende configuratie:

  Van mijn modem/router loopt een cat5e-kabeltje naar een tweede router. Het kabeltje is aangesloten op de lan-poort van de tweede router. In de tweede router is DHCP uitgeschakeld. Omdat mijn modem/router geen wifi heeft, wordt dat geregeld via de tweede router (die ik in feite dus als een draadloze switch gebruik).

  Probleem: ik kan alleen wifi-verbinding maken met een apparaat, als mijn hoofd-pc aan staat en al verbinding heeft. Het verbinding maken met de hoofd-pc gaat overigens zonder problemen. Maar andere apparaten (zoals mijn netbook) kunnen dus alleen verbinding krijgen als de hoofd-pc al aan staat en verbinding heeft.

  Als de hoofd-pc zelf niet aan staat of de verbinding staat uit, krijg ik op andere apparaten alleen "beperkte netwerkconnectiviteit". Hij vindt dan geen access point en als ik mijn modem/router probeer te pingen, krijg ik geen gehoor.

  Iemand enig idee hoe dit kan? Ben ik misschien toe aan een betere (draadloze) switch in plaats van die tweede router?
 • Al geprobeerd: alle apparaten stroom er af, tijdje wachten en daarna een voor een inschakelen modem/router, tweede router, pc1, pc2 etc?
  Zit die tweede router in een andere "range"? Zie bijv. http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php?p=3343621&posted=1#post3343621
 • Bedankt, ik ga het eens proberen!
  Ik moet nog even kijken in welke range de tweede router zit, ik weet het niet helemaal zeker.
  Vreemd genoeg vindt geen van mijn computers de tweede router als ik naar Windows Verkenner ga en dan op "netwerk" klik. De modem/router staat wél gewoon in het lijstje. Het is net alsof geen enkel apparaat mijn tweede router kan vinden, alsof ze niet weten dat hij bestaat.
 • [quote:ff97453503="TomK79"]…………….
  Als de hoofd-pc zelf niet aan staat of de verbinding staat uit, krijg ik op andere apparaten alleen "beperkte netwerkconnectiviteit". Hij vindt dan geen access point en als ik mijn modem/router probeer te pingen, krijg ik geen gehoor.

  Iemand enig idee hoe dit kan? Ben ik misschien toe aan een betere (draadloze) switch in plaats van die tweede router?[/quote:ff97453503]Het lijkt erop dat de router als switch ingesteld staat ipv als router…
  Dan klopt dit verhaal wellicht, want dan heb je pas verbinding (lees ip nr) als je pc aan staat.
  Om hier zeker van te zijn zet eens de complete ipconfig tekst van de werkende situatie van de hoofd pc EN de laptop via wifi neer….
 • Het lijkt mij dat het probleem zit in het feit dat je eerste router de dhcp server is. Wellicht snapt hij niet dat hij daar het ip vandaan moet halen en probeer zijn ip bij de switch op te halen (switch in dit geval de draadloze router, zonder dhcp server).

  Je kan het toch ook omdraaien? De draadloze router is de dhcp server en je sluit hier alles op aan?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.