Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Geen internet meer met ethernet adapter Sweex..hoe oplossen?

Anoniem
derkdejong
9 antwoorden
  • Hoi allen,

    ik ben een complete nitwit :wink: maar ik doe mn best het probleem hier zo duidelijk mogelijk uit te leggen;

    Ik (boven de garage) maak gebruik van internet via het tele2 modem van mn ouders (in huis) met een ethernet adapter (sweex). Dit ging prima, tot de stroom uitviel. Nadat de stroom er weer op ging heb ik geen internet meer gehad.

    Alle lampjes branden, zowel bij het modem als boven op de adapter en beneden is ook gewoon internet.

    Bij 'netwerkverbindingen' op mijn pc geeft de pc ook aan dat ik verbonden ben, maar ik kan het internet niet op. Bij Firewall staat ie wel als toegestaan. Is er nog iets dat ik bijv opnieuw moet instellen bij IP adres, gate way enz.

    Dit staat nu op
    IP 192.168.1.1
    Subnet 255.255.255.0
    Gateway 192.168.1.1

    Bij 'DNS' staat niks ingevuld.

    Iemand enig idee of bovenstaande gegevens correct zijn? En/of wat ik nog kan proberen om het internet weer werkend te krijgen? Indien mogelijk graag in jip en janneke taal wan tik ben niet zo technisch.

    Alvast bedankt!
  • [quote:1c69bea465="Denise_79"]Is er nog iets dat ik bijv opnieuw moet instellen bij IP adres, gate way enz.

    Dit staat nu op
    IP 192.168.1.1
    Subnet 255.255.255.0
    Gateway 192.168.1.1

    Bij 'DNS' staat niks ingevuld.
    [/quote:1c69bea465]DNS moet wel ingevuld zijn, in dit geval zou ik ook 192.168.1.1 als waarde verwachten, de router regelt dan de rest. Maar ja, dat is een aanname van mij. Heb je de opdracht 'ipconfig' gebruikt om de instellingen te controleren?
  • Bedankt voor de reactie! Die DNS invullen heeft niks veranderd.

    Als ik start -> uitvoeren-> ipconfig doe, dan krijg ik heel even een zwart scherm met witte text, dat na 2 seconde weer automatisch sluit. Weet niet of dit de bedoeling is?
  • ipconfig krijg je alleen te zien als je eerst bij uitvoeren het commando "cmd" in geeft. in het zwarte scherm dat dan volgt kan je ipconfig intoetsen.

    overigens, vaak helpt: zet pcs uit en maak modem
    outer een minuutje stroomloos. dan eerst (als die los is) de modem helemaal laten opstarten, en dan pas de router helemaal laten opstarten, en dan pas de pcs 1 voor 1 aanzetten.
  • Bedankt voor de pogingen! Instellingen kloppen, alles gereset, geen resultaat..
  • Kan aan mij liggen maar je ip is gelijk aan je gateway? Als dat echt zo is, is dat niet zo gek. Je router heeft namelijk een eigen ip en jouw pc heeft een eigen ip. Deze moeten van elkaar verschillen.

    het ip wat je bij de gateway invult is het ip van de router.. Nu heb je eigen pc als gateway..

    p.s je kan het toch ook op automatisch zetten?
    p.s2: Welke windows heb je?
  • Oke, maar hoe kom ik achter de ip vd router?

    Ik heb windows xp, automatisch ip toewijzen kan wel, maar dan heb ik 'geen of beperkte internetmogelijkheden' vanwege een ongeldig adres..
  • de ip van je router is de gateway.
    ik denk dat je het volgende moet doen:
    - kijk in de handleiding van de router hoe je die reset naar fabrieksinstellingen, voer dat uit en stel je router opnieuw in met vooreerst alleen) de protocolgegevens van je provider.
  • Het lijkt opgelost ; ik had boven een 'lan verbinding 3' en beneden zat de kabel in de modem bij 'lan2' ipv 'lan 3'. Zo simpel kon het zijn dus :roll: ..Bedankt voor alle hulp.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord