Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk vraagjes

Anoniem
peterkramer
6 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Wij hebben hier thuis een gedeeltelijk draadloos en gedeeltelijk bedraad netwerk, ik heb het op de tekening hieronder schematisch getekend:

  [img:cda6ca8ad6]http://www.onemorething.nl/uploads/community/a154a54c8f11424293832465c56d5b554e08302d_0.png[/img:cda6ca8ad6]

  We maken gebruik van de volgende draadloze router: http://www.sitecom.com/Wireless-Router-300N-X3/WL-342/p/704

  Nu is er tussen de 2 vaste computers de mogelijkheid om bestanden uit te wisselen op de gedeelde externe harde schijf, en kan vanaf beide vaste PC's geprint worden op de printer die op de 1e verdieping staat. We hebben dus ook 2 laptops in huis, waarmee we draadloos kunnen internetten door de draadloze router.

  Nu zou ik ook graag met de laptops op dat gedeelde netwerkje (externe harde schijf) kunnen om bestanden erop te zetten en eraf te halen. Ook wil ik kunnen printen vanaf de laptops. Als je de beschrijving bij de sitecom router leest dan lees je ook dat je er bestanden mee uit zou kunnen wisselen.

  De printer waar we gebruik van maken is de HP photosmart C5180 all-in-one. Zou iemand me advies kunnen geven hoe ik dit voor elkaar kan krijgen, want ik denk dat het wel mogelijk moet zijn.

  Alvast bedankt!
 • Als jij je laptops op je netwerkje toelaat kan je de externe harde schijf ook delen dus. Want de uitwisseling van bestanden gaan nu ook al tussen de vaste pc's dus en externe harde schijf?

  Je printer zou je aan de router moeten hangen wil je vanaf elke werkplek, vast en laptop, kunnen printen. Alleen moet je dan vanaf elke pc resp laptop de printer wel opnieuw installeren.
 • Ik kom er dus achter dat de externe schijf niet echt in het netwerk zit.
  Bestaan er kabels die van USB naar netwerk gaan? Want de externe schijf heeft een USB kabel, maar ik wil hem kunnen aansluiten op de switch.

  Iemand een idee wat ik daarvoor kan gebruiken? Weet niet goed hoe ik er naar moet zoeken.
 • Je kan (natuurlijk) niet van een usb schijf een netwerkschijf maken! USB naar RJ45 omzetters bestaan wel, maar niet geschikt voor het doel wat jij nu voor ogen hebt. Wil je een schijf extern aan de router kunnen plaatsen, heb je een NAS (Network Attached Storage) nodig.

  Voor het delen van bestanden. Zorg dat je software firewalls dat toelaten, daar gaat het meestal al fout.
  Controleer daarna met een ping of je de pc's kunt bereiken.. Als dat werkt ga je verder met wergroep instellen ect.. (even de wizard op elke pc draaien)
 • zoals de situatie zoals geschets nu is zou de computer met de printer altijd aan moeten blijven. wil je dit dat alle computers kunnen printen, zal je er een met netwerk mogelijkheden moeten aanschaffen

  de harde schijven heb je alle bereikbaar via een computer, wil je er een die altijd bereikbaar is dan zal je of de betreffende computer aanlaten of over gaan op een nas
 • Er bestaan wel apparaatjes, waarmee je een usb schijf op een netwerk kunt aansluiten. Kost vanaf een euro of dertig. Er bestaan meen ik ook wel switches, waarop je een usb schijf kunt aansluiten. Routers met die voorziening bestaan sowieso. Mogelijk heeft dus je huidige router al een geschikte usb aansluiting.

  http://azerty.nl/8-1219-104220/conceptronic-network-usb-stora.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.