Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Probleem: Lan verbinding met Sitecom WL-342 router.

Anoniem
beru
2 antwoorden
 • Gegroet, zoals in de titel werd vermeld, ik heb een probleem met mijn router. Het gaat om een lan verbinding probleem. Elke keer wanneer ik LAN verbinding probeer te maken, dan staat de status altijd op identifying…Shared > Network cable unplugged > Enabled, shared

  en de status verandert elke keer in die volgorde. Het ligt volgens mij niet aan de kabel, want de lan kabel die werkt gewoon uitstekend op mijn vorige router (die helaas kapot is gegaan) en mijn hub. Dit gaat trouwens niet over 1 LAN kabel, maar over meerdere, 2 totaal. Raar genoeg werkt de kabel verbinding tussen Router en Modem WEL, waardoor ik alsnog wel internet heb, maar beperkt. Mijn router zelf zit onder in de meterkast, en ik internet vanuit mijn zolder zelf met 2 balkjes. Zelf weet ik niet of het dan ligt aan mijn internet of de router, maar van een X3 had ik zelf wat meer verwacht, tussen de 3 of de 4.

  Dat terzijde, wat ik dus vraag is, wat is het probleem dat mijn lan kabels niet werkt met deze router? Ik heb ook de uiteinde gekeken die naar mijn computers gaan, en het lichtje knippert gewoon wel. Het betreft een BELDEN 1583e utp catse 4pr AWG24 grijze kabel.

  De bijgeleverde kabel (een blauwe) die werkt gewoon wel met de router (kan het niet uittesten met mijn pc omdat die boven ligt, maar de kabel werkt wel met mijn laptop dus ik ga van uit ook met mijn pc dan)

  Ook vraag ik me af hoe ik de connectie tussen mijn laptop op zolder kan verbeteren, want als ik zo naar het plaatje kijk op de doos zou je toch verwachten dat je redelijk tot goeie verbinding hebt i.p.v. 2 balkjes. Hierbij nog een screenshot met mijn ipconfig /all:

  [img:ab17bc672a]http://accelerator.net46.net/Fotograver/Fotos/ipconfig.png[/img:ab17bc672a]
 • Ik zou het zoeken in de driver voor die Intel lan adapter. Ook zou ik alle overbodige protocollen er uitgooien. Aan alleen IPV4 heb je voldoende.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.