Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Bedrijfsnetwerk thuis benaderen

Anoniem
None
13 antwoorden
 • In ons bedrijf zouden we graag kunnen werken van thuis uit, dit kan via een pc of een mac zijn.
  Alle computers worden nooit uitgezet.

  Bedoeling is om niet alleen bij alle bestanden te kunnen, maar ook om te kunnen werken met deze computers, mails kunnen bekijken,…
  Met Teamviewer heb ik ooit nog gewerkt maar voor de rest ben ik een behoorlijke leek op het gebied van VPN, Remote Desktop,…

  Wat is er mogelijk? Hoe? En wat hebben we nodig?
  We zijn op zoek naar een [b:71fb548cfc]professionele[/b:71fb548cfc] en [b:71fb548cfc]betrouwbare[/b:71fb548cfc] oplossing.

  Ons bedrijfsnetwerk bestaat uit:
  - [b:71fb548cfc]3 MAC PRO'S[/b:71fb548cfc] (2x OSX 10.4 en 1x OSX 10.5)
  - [b:71fb548cfc]1 SERVER[/b:71fb548cfc] (Windows Server 2003 Standard Edition)
  Voornamelijk gebruikt als fileserver, waartoe alle computers toegang hebben.

  Ons [b:71fb548cfc]volledig bedraad[/b:71fb548cfc] netwerk:
  INTERNET <-> Diva ADSL Modem <-> Apple Airport Extreme (oude, zoals foto) <-> HP Procurve switch <-> alle computers + printers

  Bedankt!
 • Teamviewer lijkt mij een goede oplossing en is tegenwoordig ook beschikbaar voor de Mac. Je kan dit gratis uitproberen. Bovendien ben je niet gebonden aan een OS dan kan je een Mac overnemen op een Windows PC. Ik ken wel bedrijven die ook met Teamviewer werken.
 • De enige professionele en betrouwbare oplossing, maar zeker niet de goedkoopste, is in mijn ogen het installeren van een terminal server. Je hebt hier een extra server voor nodig, een Window Server licentie en Remote Desktop Client Access Licenses (RD CAL's).

  Als je overigens een nieuwe server aanschaft, kun je je huidige fileserver en die terminal server ook virtueel inrichten met behulp van het gratis VMware ESXi (of Citrix Xenserver, of Microsoft Hyper-V, maar mijn voorkeur gaat uit naar ESXi), zodat je nog steeds maar 1 fysieke machine nodig hebt.
 • Bedankt maar een terminal server is niet wat we zoeken.
  We zijn een reclamebureau en de 3 krachtige mac pro's dienen voor behoorlijk zwaar grafisch werk. Als ik het goed begrijp zou zo'n terminal server onze 3 (virtuele) computers moeten draaien? Ik had wat meer info moeten geven maar in ons geval is alles op 1 fysieke machine draaien niet echt realistisch.

  Al onze computers vervangen is trouwens wat verregaand, qua investering zie ik het meer als eventueel een nieuwe router, snellere internetverbinding of iets dergelijks indien nodig.

  Misschien toch voor teamviewer gaan.
  Wat is dan eigenlijk het nut van VPN verbindingen? Zijn er nog alternatieven?
 • Het nut van een VPN verbinding is dat je onderdeel van het netwerk wordt. Je kan dus alle netwerk schijven e.d zien, terwijl je dat normaal niet kan. Soms is dit al voldoende en hoef je dus niet computer 'over te nemen' op het netwerk.

  Alternatieven voor teamviewer? Je hebt vnc (http://www.realvnc.com/)

  Of bedoel je wat anders met alternatieven?
 • LiteManager like TeamViewer - very fast
  LiteManager.com
 • [quote:3504fe7833="blackhawkdesign"]Het nut van een VPN verbinding is dat je onderdeel van het netwerk wordt. Je kan dus alle netwerk schijven e.d zien, terwijl je dat normaal niet kan. Soms is dit al voldoende en hoef je dus niet computer 'over te nemen' op het netwerk.
  [/quote:3504fe7833]

  Om goed gebruik te kunnen maken van VPN dien je wel een zeer snelle verbinding te hebben. Voor het bewerken van (grafische) bestanden dienen deze via het netwerk in de applicatie geladen te worden. Wanneer applicatie en bestand zich op afstand van elkaar bevinden kan de netwerksnelheid de bottleneck worden in het proces. Bij het overnemen op afstand (via bijv. VNC, TeamViewer of een dergelijk programma) speelt dit niet: zowel applicatie als bestand bevinden zich in hetzelfde (bedrijfs)netwerk. De netwerksnelheid die je nodig hebt dient alleen berekend te zijn op gebruik van de 'afstandsbediening'. De feitelijke handelingen worden locaal op het (bedrijfs)netwerk uitgevoerd.
 • Goed punt Hans60, in ons geval is een VNC programma dan inderdaad de beter oplossing.

  Alternatieven voor teamviewer zijn dan niet echt nodig als dat perfect werkt. Gratis hoeft niet maar is een pluspunt.
  Litemanager is trouwens windows only.

  Bedankt!
 • VNC (www.realvnc.com) heeft een gratis, maar ook een betaalde versie. Één van de verschillen tussen beide versies is de beveiliging die in de Enterprise Edition meer op bedrijfsgebruik is ingesteld.
 • Kijk eens naar IPCop en installeer deze. Hiervoor heb je een oude pc met 2 netwerkkaarten nodig.
  Download hierna Zerina, hierin zit OpenVPN. Installeerd deze op je IPCop en de grafische GUI kan je gebruik maken om remote in te loggen.

  Dit alles kost je niets en is allemaal shareware. Alleen die oude PC.
  Handleidingen voor je installatioe kan je vinden op het Internet.

  En ik snap niet waarom er hierboven mensen zijn die beweren dat je voor VPN een snelle verbinding nodig heb. Die heb je helemaal nodig met een applicatie als Teamviewer.

  Als dit slaat op zware grafische applicaties…. Ja dan werkt er NIETS remote.
 • Ach, als jij een grafisch bestand van 200MB over een 2MB- lijntje wilt binnenhalen en bewerken: ga gerust je gang. Maar ik kan me niet voorstellen dat een professioneel bedrijf (zoals hierboven werd aangegeven) het acceptabel vind dat z'n werknemers duimen draaiend gaan zitten wachten tot een bestand is geladen, aangepast en is opgeslagen. Voor soepel gebruik is dan toch echt een snelle verbinding gewenst.
 • Er werd gevraagd over een VPN-oplossing.

  Na deze vraagstelling werd aangehaald dat VPN een zeer trage oplossing is.

  Een verbinding open laten staan tbv Teamviewer is mijns inziens een deur open zetten, wat je als bedrijf echt niet wil.
  Ik zou het in mijn bedrijf nooit toestaan.

  Ik geef zo ver ik weet met IPCop een bedrijfsmatige en secure oplossing, zodat anderen hiermee hun voordeel kunnen doen.

  Wat is er dan verkeerd met mijn antwoord?
 • Ik adviseer geen TeamViewer, hoewel het bij mij thuis goed werkt, maar VNC omdat dit een Enterprise versie heeft die beter aansluit op bedrijfsmatig gebruik door z'n encryptie en betere beveiligingsmogelijkheden. Het gebruik van VPN [i:22923365d1]kan[/i:22923365d1] in dit geval (ik zeg niet: [i:22923365d1]zal[/i:22923365d1] in dit geval) zorgen voor een onwerkbare situatie i.v.m. de transfertijd van (grote) bestanden. Ik heb niet gezegd dat VPN per definitie een trage oplossing is. In de door mij aangedragen oplossing voorkom je dit omdat applicatie en content zich op hetzelfde systeem/netwerk bevinden. Daarbij hoef je nu geen extra licentiekosten op te hoesten omdat programma's zowel locaal als remote geïnstalleerd moeten worden, ze draaien alleen locaal binnen het bedrijf en worden vanf een remote locatie bediend. Jouw antwoord is niet verkeerd, ik kan me alleen voorstellen dat het in dit specifieke geval niet de voorkeur verdient. Voor bedrijven die niet met bestanden van honderd(en) MB's werken is het een prima oplossing. Hoewel ik moet zeggen dat het bij ons op het bedrijf pas lekker ging werken toen de lijn tussen hoofdkantoor en onze locatie werd opgewaardeerd van 2 naar 20 MB. E.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het aantal gebruikers dat gelijktijdig gebruik maakt van deze VPN verbinding.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.