Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Kan niet op gedeelde map komen. Vervolg GELUKT!

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb sinds kort een nieuwe laptop met W7 erop. Ik heb ook toegang via het netwerk tot mijn oude laptop met XP home. Echter kan ik niet op de gedeelde map komen. Ik krijg de melding: laptop\diverse doc niet toegankelijk. U heb mogelijk niet de juiste machtigingen voor deze netwerkbron. Neem contact op met de beheerder van de server als u wil weten of u toegang heeft. Onvoldoende ruimte op de server aanwezig….
  Ik kreeg die melding in apr 2009 ook al eens. Het lag toen aan Mcafee.
  Nu gebruik ik op beide laptops Panda. In de firewall zijn beide laptops als veilig aangemerkt. Als ik op beide laptops Panda uitschakel heeft dit geen effect.
  Waar kan dit aan liggen?

  vr.gr.
  Frans
 • in de tien jongste items in deze rubriek staan er minstens twee over dit probleem, met oplossingen…..
 • http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1419488
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1427122
 • Hallo,

  De netwerkmappen zijn bij wel al zichtbaar. En het gaat om het benaderen van de in XP gedeelde mappen op de Win7 laptop. Dus niet het benadweren van Win7 in XP. M.i net andersom, dan waarover bovenstaande gaat. Deze had ik nl ook al gelezen.
  Of ik moet het echt verkeerd zien?

  vr.gr.
 • zou het kunnen omdat op de oude laptop een fat32 filesysteem wordt gebruikt?
 • Klopt, de indeling is fat32 op de oude.
  Zou dat wat uit mogen maken dan? Ik weet het niet.

  vr.gr.
 • win 7 heeft ntfs format??
 • ja, w7 kan en wil niet anders …..
 • Externe harde schijven die FAT32 geformatteerd zijn werken anders prima onder Windows 7…
 • Hallo,

  Ik heb het nog eens geprobeert om de Win7 en de XP laptop in het netwerk te krijgen. Ik stuit nog steeds op dezelfde problemen.
  Wat ik nu wel merk is dat ik op de map Users die standaard getoond wordt in Win 7 wel te benaderen is op de XP laptop. Dit bevestigd m.i dat de bestands indeling Fat32 of NTFS er niet toe doet.
  Verder kan ik in de map netwerk op de win7 laptop ook de mappen openen die ik op deze win 7 laptop heb gedeeld (lijkt me logisch).
  Als ik op de XP laptop zit, kan ik daar zelfs de XP mappen die ik daar gedeeld heb niet benaderen. Krijg daar ook de melding mbt de machtigingen.
  Ik heb op beide ook al eens de firewall en beschermingen uitgezet van Panda IS. Omdat deze ook vreemd reageerd. Op de XP krijg ik de melding dat de WIn7 niet is bijgewerkt en op de Win7 net andersom. Terwijl dezelfde versie en licentie erop zit.

  Heeft iemand een idee waar ik het probleem moet zoeken. Het is een beetje frustrerend, omdat het me met 2 XP machines wel lukte zonder enige moeite.

  vr.gr
  Frans
 • Het delen van bestanden heeft inderdaad niets te maken met het bestandsformaat (ntfs/fat32).

  Krijg je als je die mappen probeert te benaderen ook de vraag om een een gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen?

  Kijk ook gelijk even in dit topic : http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=210253&postdays=0&postorder=asc&start=0
 • Hallo,

  Ik krijg geen vraag om wachtwoord ed in te geven.

  Normaliter zou ik op de XP laptop al toegang krijgen tot de gedeelde mappen in het netwerk. Dit lukt al niet. De map users/gebruikers van de W7 laptop is wel in te zien op de XP laptop.
  Ik ga vandaag nog maar eens googlen en de door jouw aangegeven links eens door nemen. Wordt vervolgt.

  vr.gr.
  Frans
 • Hallo,

  Het is me uiteindelijk gelukt om van de Win7 laptop op de XP laptop te komen en omgekeerd.
  Om van de XP op de Win7 te komen heb ik het volgende gedaan:
  Op de Win7 laptop; Bij de map die ik wil delen naar eigenschappen gegaan, dan tabblad beveiliging, kiezen voor bewerken, toevoegen, geavanceerd. Dan zoeken en in de lijst tot item NETWERK en deze toekennen, vervolgens de gewenste machteging aangegeven. (met dank aan Tips en trucs Snel aan de slag Netwerken)
  Op de XP laptop; Om van de Win7 naar de XP te komen heb ik in de registersleutel HKEY-LOCAL-MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Ianmanserver\parameters
  de DWORD waarde IRPStackSize toegevoegd, met decimale waarde 18.
  De waarde gestart met 15 en met 3 opgevoerd tot het werkte. Na elke wijziginging wel opnieuw opstarten. (met dank aan het boekwerk SchonePC windows 7 )

  vr.gr.
  Frans

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.