Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloos werkt, maar niet op XP?

Anoniem
Klaas Eldering
6 antwoorden
  • Op twee Vista-pc's (één is laptop) werkt draadloos internet prima. Maar een netbook en een oudere laptop (beide XP) pikken geen enkel draadloos netwerk op, terwijl er hier 5 worden waargenomen. Melding: 'Er zijn geen draadloze netwerken binnen bereik gevonden'. Wat moet ik anders instellen?
  • Kijk eens in de router en verander het broadcast kanaal. Waarschijnlijk staat dit op 12 of hoger en heb je een US driver. Kanaal 12 en hoger mag niet gebruikt worden in de US dus ondersteunen US drivers deze kanalen niet.
  • Na verhuizing nieuw modem/router (draadloos, Thomson) van UPC; zie voorop idd een US-lichtje branden. Maar hoe verander ik dat kanaal? Krijg ik dan geen andere internetproblemen?
  • Bovendien is het vreemd dat geen enkel netwerk wordt waargenomen; heeft toch met een of andere instelling te maken, denk ik, ivm detectie?
  • Wat bedoel je met US lichtje? Ik bedoel driver voor de Amerikaanse (US)markt.
    Je kan het kanaal aanpassen in de router. Kijk ook eens in je handleiding van je router. Je moet dan verbinding hebben natuurlijk met de router en dan in een browser het IP adres intypen van je router. Dan kom je in de instellingen van je router, vervolgens zal er ergen onder Wireless de instelling staan voor het broadcast kanaal.
    http://static.tz.nl/f/tap/41033_8ed6117f.jpg
  • staan op die netbook en oudere laptop het schakelaartje cq de toetscombinatie voor draadloos wel aan?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.