Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netplug Turbo Ethernet 85Mbps

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Beste mensen,

  Een paar weken geleden heb ik bij de Aldi een NetPlug Turbo Ethernet 85Mbps van LEA gehaald. Dit apparaatje werkt goed. Maar ik zou graag dit apparaatje willen gebruiken in mijn kantoor, dat los (achter) mijn huis staat. En hier werkt het net toevallig niet!
  De stroom in mijn kantoor is aangesloten op een apart stoppenkast. Voor dit stoppenkast gaat er een snoer naar mijn huis, naar de meterkast.
  Eenvoudiger gezegt:

  straat –> meterkast –> Groep 1 (huis) –> stopcontact
  straat –> meterkast –> Groep 2 (kantoor) –> stoppenkast –> stopcontact

  Blijkbaar 'snapt' deze NetPlug niet, dat dit toch hetzelfde elektriciteits 'netwerk' is. Is hier iets aan te doen, of moet ik de stoppenkast tussen de meterkast en de stopcontact weghalen? De stoppenkast heeft geen enkele nut. Het is toen der tijd geplaatst, in verband met de reden dat de stroom uit zou vallen. Dan kon ik vanuit mijn kantoor een nieuwe stop erin draaien en hoefde ik niet buitenom naar huis te lopen.

  Alvast bedankt.

  mvg Patrick
 • Bekend verschijnsel… dat gaat zo niet lukken. Zelfs een verlengsnoer met surge protectie blokeert ook al.
  Een UTP kabel ingraven of buitenom leggen is het meest voor de hand liggende. Of je maakt het draadloos met buitenantenna's Wlan Router met buitenantenna->bridge met buiten antenna (bridge plaatsing in kantoor)-> (wlan)router (kantoor)
 • [quote:4e37bdf1c2="peterkramer"]Bekend verschijnsel… dat gaat zo niet lukken. Zelfs een verlengsnoer met surge protectie blokeert ook al.
  Een UTP kabel ingraven of buitenom leggen is het meest voor de hand liggende. Of je maakt het draadloos met buitenantenna's Wlan Router met buitenantenna->bridge met buiten antenna (bridge plaatsing in kantoor)-> (wlan)router (kantoor)[/quote:4e37bdf1c2]

  Bedankt voor uw reactie. Ik weet voldoende. Ik zal eens kijken of het me lukt de stoppenkast te verwijderen, aangezien deze toch geen functie meer heeft.

  Met vriendelijke groet,

  Patrick van Haren

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord