Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

ip adressen

Anoniem
andre@home
3 antwoorden
 • [i:a7cba92eef]Hey iedereen,

  Ik heb naast de standaard router van de KPN een linksys router als "domme router geïnstalleerd om boven een betere verbnding te krijgen en dat werkt goed, maar mijn vraag is: welke van de 2 geeft de ip adressen uit want van de KPN krijg ik maar 6 ipadressen en daarvan zijn er 2 voor de router dus als dan de 2de router ook nog een ipadres krijgt dan kan ik met maar 3 computers op het web. 1 ip is voor onze pin automaat dus blijven er dan maar 2 laptops over of geeft de 2de router de ip adressen uit, dan heb ik nl veel meer mogelijkheden Alvast bedankt voor het meedenken[/i:a7cba92eef]
 • Jouw zakelijke router staat op mulit-ip adres ingesteld en doet dus geen NAT.
  Dus je moet achter een van die IP adressen één andere router zetten die dat IP adres vertaalt (=NAT) naar een lokaalsubnet, bijv 192.168.1.1-254 of 192.168.0.1-254 etc…. dan heb je voor jouw doen meer dan lokale ip adressen.
  Stel dus de DHCP server van die nieuwe router dus zo in en zet la je pc's op auto en het komt goed…..

  PS: ken je ook nog een goede [i:87e5ceba4b]schuine bak[/i:87e5ceba4b]…. (die hier mag…) :o
 • Zo te zien sluit je alle computers rechtstreeks op Internet aan, zonder tussenkomst van een firewall. Houd hier rekening mee… Bovendien is het zo dat je bij KPN een subnet van 8 IP-adressen krijgt op een zakelijke verbinding, niet 6. Van deze 8 IP-adressen zijn er wel 6 bruikbaar, na aftrek van het netwerkadres (eerste adres uit de reeks) en het broadcastadres (laatste adres uit de reeks). Van de 6 bruikbare adressen wordt door KPN het eerste toegewezen aan de modem.

  Jij kan er zelf dus 5 gebruiken, waarvan je er in ieder geval een moet gebruiken voor een firewall. Achter deze firewall sluit je al je PC's en dergelijke aan. De PIN-terminal komt wel rechtstreeks aan de Internetverbinding.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.