Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk aanleggen, Hoe???

Anoniem
blackhawkdesign
5 antwoorden
 • Hallo, Ik heb een laptop en mijn zus heeft ook een laptop en allebei met windows 7 Home Premium erop. de rest maakt gebruik van de thuis computer(vista Home Premium). maar als je een laptop hebt krijg ook te maken met (draadloos)netwerk. nu weet ik helemaal niets daarvan af omdat ik daar nooit mee te maken heb gehad. nu is de vraag hoe ik een draadloos netwerk kan aanleggen. graag stap voor stap?

  Ik maak gebruik van Kpn experia box met daarop een router (Sitecom Wl-183) aangesloten voor betere verbinding. De computer is bedraad en de rest draadloos.
 • menno schoone heeft ook hier een prima handleiding voor:
  www.schoonepc.nl en klik op netwerk
 • Het eerste deel is simpel, het boekje van kpn lezen en bij Windows 7 wordt het netwerk al herkent en moet je enkel het juiste wachtwoord invullen en dan ben je online.

  Deel 2, open configuratie scherm als administrator en kies systeem. kies instellingen voor computernaam, domeinnaam of werkgroep.
  kies instellingen wijzigen en kies computernaam en kies werkgroep, vul op elke PC dezelfde naam in, BV THUIS of standaard HOME.
  bevestig met ja of toepassen of oke.

  Als alle PC's nu online zijn dan zie je in de verkenner bij thuisgroep de PC's die in het zelfde netwerk zijn aangesloten, nu kun je mappen delen wat net zo gaat als in XP.
 • sorry verkeerd geplaatst n daarom weer verwijderd
 • Ik heb nog niets gecreerd in vista. het is de bedoeling dat het vanuit de computer met vista gebeurt en dat de 2 laptops dan gewoon bestanden in gedeelde mappen plaatsen enz. en ook de printer kunnen gebruiken. ik heb dan ook helemaal niets gecreerd in vista en ik weet eigenlijk niet waar ik moet beginnen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.