Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

router als reaper

Anoniem
Karun
4 antwoorden
 • Goeiedag beste pc vrienden,

  Mijn broer heeft draadloos internet d.m.v een Linksys WRT160N router. Het huis van hem heeft 2 verdiepingen. Op de 2e verdieping is er weinig bereik. Nu heb ik een 2e Linksys WRT160N router en wil deze als een repeater gebruiken om zo het bereik te verbeteren. Hoe moet ik nu precies beginnen?

  Mvg,
 • Je moet zorgen dat die die router die je al repeater wil laten fungeren hetzelfde IP adres geeft wat in range van de router zit. Dus bijvoorbeeld de router heeft als adres 192.168.0.1 dan kun je de repeater dus 192.168.0.2 geven. Verder moet je zorgen dat de DHCP server op de repeater is uitgeschakeld omdat je anders foutmeldingen gaat krijgen.

  Voor een howto verwijs ik je hier naar toe.
 • Hartstikke bedankt voor je antwoord. Ik ga alls nu ff uitproberen. Ik hou je op de hoogte als het lukt en als ik ergens vast zit!

  Mvg,
 • Let op! de beschreven methode van de "how to" gaat niet over een repeater maar een router als extra accespoint gebruiken. Dat kan natuurlijk, maar je moet dan wel een utp kabel naar de twee routers leggen!

  Een repeater is toch wat anders. Bij zo'n apparaat wordt het draadloze signaal opgevangen en ook weer draadloos naar de "eerste" router gestuurd. Je hebt dan nog wel een stroomdraadje nodig.
  Bij linksys noemen ze zoiets "range expanders"
  http://www.linksysbycisco.com/NL/nl/products/RangeExpanders

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.