Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wireless Router stopt spontaan met werken

Anoniem
dummie13
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik zat laatste vrijdag een beetje te surfen, opeens laad de pagina maar half. Een halve seconde erna komt er een popup met "u bent niet langer verbonden met <naam van router>. Daarna heb ik van alles geprobeerd, maar alle apparaten in het huis werken niet meer met het draadloos netwerk. Ik zit nu op de enige PC die via een UTP kabel verbonden is met de router, en deze doet het dus wel. Dit heb ik geprobeerd:

  Opnieuw opstarten van router en alle computers,
  De WEP-sleutel opnieuw ingesteld,
  De WEP-beveiliging uitgeschakeld,
  De router opnieuw ingesteld.

  Verder is het misschien handig om te weten dat er vier PC's draadloos waren verbonden, een PC via UTP, een Logitech squeezebox, een iPod Touch, en een Xbox 360 die via een draadloze PC verbinding maakt met de router (Xbox 360 <utp> PC met draadloze verbinding <USB stick> router.

  Ik hoop dat jullie een oplossing hebben!
 • het kan zijn dat het ding kapot is en zijn draadloze activiteiten niet meer kan uitvoeren.
  het kan ook dat het ding even in de war is geraakt, en dan helpt een reset naar fabriekswaarden doorgaans. zo een reset is per se iets anders dan uit en aanzetten. kijk in de handleiding hoe je de reset naar fabriekswaarden (defaults) moet uitvoeren, want dat verschilt nog al per merk en type.
 • Oké, nieuwe router gekocht (sitecom wl341) aangesloten, eerst wat problemen mee, nu opgelost. Maar niet helemaal. Want op mijn iPod kom ik niet op sommige websites, en de wireless functie van de router valt regelmatig uit. Iemand een idee hoe dit op te lossen? (waarschijnlijk meer info nodig, zeg maar welke).
 • regelmatig wegvallen draadloos duidt doorgaans op een kanalenprobleem.
  ga de interface van de router in en experimenteer eens een tijdje met verschillende kanaalinstellingen.
 • En heeft iemand dan een verklaring voor het probleem met mijn iPod? Het kanalen ding had ik al geprobeerd, maar als ik in de netwerklijst kijk, zie ik op een na geen andere router. Maargoed, ik zal wel kijken…
 • Hallo,

  Heb je toevallig win 7 64 bits?
  Vanmorgen werkte mijn draadloos ook niet meer. Beperkte internet toegang was de melding. Netwerk verwijderd en opnieuw geinstaleerd, geen resultaat. Ik ben teruggegaan naar een herstel punt. Windows update ingesteld op downloaden en zelf bepalen etc.. . Ik heb een vermoeden dat er een verkeerde update in binnen gehaald. Ik kan het mis hebben. Er staan nu 7 updates klaar. Die ga ik het weekend stuk voor stuk installeren.
  vr.gr
  Frans

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.