Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wireless Netwerk Verbinding

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Beste forumlezers,

  Ik ben sinds twee weken in het bezit van een MacBook Pro, en ben tot de conclusie gekomen dat mijn wireless internet thuis toch wel erg traag is. Ik heb nauwelijks verstand van netwerkverbindingen, maar de meest logische oplossing leek mij in ieder geval om sneller internet aan te schaffen. Nu kan in mijn ogen de kwaliteit van het modem ook enorme impact hebben op de snelheid? Ik ga een internetpakket aanschaffen met snelheden tot 20 mb/s en wil hier volledig van kunnen genieten via wireless. Op het moment staat er beneden een standaard Tiscali (Telfort) modem; zou het wijs zijn om deze te vervangen? Wat ik er uit begrijp is dat 802.11n de nieuwste versie wi-fi is, en zou het dus verstandig zijn om een modem te kopen die dit support? Zo ja zijn er suggesties? Ik hoef geen ultra duur ultra snel netwerk te hebben, maar wil wel gewoon makkelijk HD filmpjes kunnen streamen e.d.

  Alvast bedankt!
 • Draadloos netwerk bezorgd menigeen nog kopzorgen, een snelle netwerkverbinding tot 20 mbit vereist een G verbinding, echter wil je van PC naar PC streamen dan moet je overstappen naar een N router, de meeste providers leveren dat weer niet standaard.
  20 mbit in de praktijk vaak veel langzamer, ik haalde met telfort hooguit 12 mbit.
  Je moet ook bedenken hoe je huis is en wat de invloed daarvan is, heb je veel beton in huis dan zal je netwerk ook langzamer kunnen worden.
  Een 300N router levert in de praktijk zelden meer op dan 150 mbit.
  Ik heb zelf een sitocom router te staan met een 300N verbinding en die werkt best snel maar ik heb internet van UPC en die is dan ook bloedsnel!
  Veel providers geven geen ondersteuning als je een losse router er aan hangt.
  Zaak is om wel kennis van zaken te hebben als je dit goed wil opzetten anders kan het heel wat frustraties opleveren

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.