Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

aan te schaffen PCI(e) WLAN netwerkkaart en Windows 7

Anoniem
None
5 antwoorden
 • De Asus PCE-N13 WLAN PCIe-kaart krijg ik niet geïnstalleerd op mijn nieuwe Windows 7 (64 bit) systeem. Ik heb dat kaartje even snel bij een bestelling gestopt, maar helaas, die combinatie wil niet lukken. Inmiddels heb ik uiteraard wat rondgegoogled en daaruit blijkt dat ik niet de enige ben met dit probleem. Om een lang verhaal kort te maken: ik wil gewoon een ander insteekkaartje waarmee ik draadloos het internet op kan, via mijn Zyxel standaardrouter (die wil ik t.z.t vervangen). Ze kosten tenslotte maar een paar tientjes.

  Voordat ik iets ga kopen:

  Welke ervaringsdeskundige kan mij een WLAN-kaart aanraden die met Windows 7 64 bits wil werken? Er zijn er zoveel… Mijn moederbord (MSI P55-GD85) lust zowel PCIE x1 als de gewone ouderwetse PCI. Maakt dit in de praktijk nog iets uit?
 • Wat lukt er dan niet?
  de drivers installeren, of de netwerkverbinding maken?
  of nog iets anders?

  Ik neem aan dat je deze drivers hebt geprobeerd?
 • [quote:72c5017c20="PepijnG"]Wat lukt er dan niet?
  de drivers installeren, of de netwerkverbinding maken?
  of nog iets anders?

  Ik neem aan dat je deze drivers hebt geprobeerd?[/quote:72c5017c20]
  Het installeren van de driver gaat prima, en apparaatbeheer vindt ook dat-ie het goed doet, maar de kaart is niet door de software aan te spreken. Je krijgt zowel met de Asus-driver (versie 3.0.2.0) als met de echte Ralink-driver (versie 3.1.8.0 d.d. 6-7-2010) een foutmelding. Op dit forum staat uitgelegd dat Asus zelf vindt dat Symantec-software (McAfee) de boosdoener zou zijn. Ook hier staat er iets over genoemd. De suggestie om het anti-viruspakket McAfee te verwijderen etc. heb ik opgevolgd, maar het blijft niet werken. Het is een bekend probleem.
 • Even een nabericht over dit topic: met de originele Ralink RT2860-drivers van 1 juli 2011 (versie 3.2.1.0) werkt deze netwerkkaart eindelijk onder Windows 7 64 bits!
 • leuk dat je dat even meldt, maar nu zijn we natuurlijk wel benieuwd hoe je dat dikke jaar sinds september vorig jaar bent doorgekomen….. :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.