Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Windows 7 Starter en XP: bestanden delen

Anoniem
patrickda
1 antwoord
 • Zie:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/posting.php?mode=editpost&p=1434733

  Heb een nieuwe netbook met Windows 7 Starter in een netwerk met o.a. een andere netbook met XP en een PC met XP.
  Eerst had ik geprobeerd of ik op die netbook met Windows 7 gedeelde mappen van die PC met XP kon zien maar dat was niet het geval.
  Dan heb ik gewoon de naam van de werkgroep op die netbook gewijzigd naar dezelfde als die andere netbook en PC en toen kon ik na heropstarten wel gedeelde mappen van die PC zien.
  Na dan een groot aantal zaken gekopieerd te hebben en daarna iets anders gedaan te hebben (o.a. registreren netbook, updaten Windows, scannen op malware, enz…) zie ik die gedeelde mappen nu plots toch niet meer!
  Op die netbook zelf zie ik nu alleen de gedeelde mappen van die netbook zelf die ik niet zie op die andere PC.
  Voordien zag ik op die andere PC ook geen gedeelde mappen van die netbook, maar op die netbook zag ik wel de gedeelde mappen van die PC en dat was voldoende om één en ander over te zetten.
  Wat kan er nu plots veranderd zijn?

  Ik zit wel een beetje verveeld met de omschrijving "thuisgroep". Bij mij thuis is het eigenlijk letterlijk een soort thuisnetwerk, maar blijkbaar geen "thuisgroep" volgens die Windows 7 van die netbook.
  Als ik wil instellingen van zo'n zgn. "thuisgroep" wijzigen krijg ik de melding dat er geen is en dat ik bovendien met die Windows-versie geen thuisgroep kan maken.
  Ook staat er dan bij dat ik eventueel wel lid kan worden van een reeds aangemaakte thuisgroep die in het netwerk gemaakt is als dit met Windows 7 Home Premium, Ultimate, Entreprise of Professional gebeurd is (wat het geval niet is).

  Ik heb gewoon een thuisnetwerk aangemaakt met XP en alles erop heeft dezelfde werkgroepnaam.
  Op die andere netbook met XP zie ik de gedeelde mappen vanop die PC (en deze van de netbook zelf), op die PC deze van die netbook (en natuurlijk van die PC zelf), en op die netbook heb ik een tijdje de gedeelde mappen van die PC gezien en nu plots niet meer.
  Het is niet de bedoeling om bepaalde afzonderlijke mappen te delen maar gewoon op die nieuwe netbook die "Shared"-mappen van die PC bereikbaar te maken.
  Er zit ook een McAfee firewall op, maar die heb ik al uitgeschakeld zonder resultaat.
  Waar gaat het mis?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.