Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Verschillende problemen met netwerken

Anoniem
blackhawkdesign
1 antwoord
 • Ik had bijna nooit last met verbinden naar netwerken, echter is het de laatste tijd goed raak. Toevallig ben ik de laatste weken 2 rare gevallen tegengekomen.

  1) Thuis heb ik internet van KPN, hierbij maak ik gebruik van een experiabox natuurlijk (het laatste model geloof ik: TG789vn). Zitten zeker 3 laptops op zonder problemen. Vorige week was mijn vriendin hier en die wilde gebruik maken van het internet dus die maakt verbinding met de router, maar helaas geen internet. Dus ik ga wat experimenteren, blijkt dat ze ook niet bij de router pagina kan, geen internet en ook pingen naar de router lukt niet (bedraad is hetzelfde probleem). Tijdelijk heb ik dit voor haar opgelost door een andere router aan de nieuwe te hangen en dan deze bedraad aan de laptop te hangen. Dit is een oplossing, alleen dan hebben de andere laptops in het netwerk geen verbinding weer. Deze zien de pagina van de oude router (valt op te lossen door hem om te bouwen naar een switch waarschijnlijk). Dit is helaas geen oplossing ik vind dat alle laptops gewoon op het huidige netwerk horen te kunnen. Iemand een suggestie voor een oplossing?

  2) Gisteren zat ik bij mijn vriendin. Hier wilde ik nog wat spoedreparaties doen aan enkele websites. Dus ik probeer verbinding te maken met het draadloos netwerk. Echter wordt mij niet eens gevraagd om een netwerksleutel. Hij geeft gewoon een melding dat hij geen verbinding kan maken met het netwerk. Ook de verbinding handmatig instellen heeft geen succes, dan zegt hij dat hij verbonden is maar in het netwerkcentrum is hij niet te vinden. De netwerken van de buren geven wel gewoon de vraag om de netwerksleutel. Het is geloof ik een cisco router, dit moet ik nog een keer controleren.

  Hopelijk heeft er iemand een oplossing voor deze problemen.

  Bedankt vast,
  Rob

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.