Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

5 Ghz netwerk niet zichtbaar

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb recnet een nieuwe router aangeshaft, een Sitecom WL -328 dual band router.

  Ik kom probleemloos op het standaard netwerk, 2.4 Ghz, maar de 5 Ghz is een probleem. Ik zie deze nit terug in mijn beschikbare verbindingen. Ik heb een nieuwe laptop die op 801.11 b/g/n/ werkt. Het 5Ghz netwerk van de router is beschikbaar voor a/n. Ik heb deze inmiddels op n gezet. Met de zakelijke laptop van mijn vriendin zie ik het netwerk wel, ik kan alleen de instellingen niet achterhalen, deze zijn door de werkgever geblokkerd. Heeft iemand een oplossing om ook op het 5 Ghz netwerk te komen. Heeft dit te maken met de adapter instellingen op de laptop?

  Gr
  Bas
 • Heb je de drivers van de netwerkkaart geinstalleerd of maak je gebruik van de standaard windows drivers?
 • zover ik kan zien zijn dit de drivers van Broadcomm, ze zijn digitaal ondertekend door Microsoft.
 • 5 Ghz is geen 2.4 en ook geen N
  Wil je 5 ghz gebruiken zul je een wifi kaartje moeten kopen die op 5 ghz werkt.
 • [quote:8b80de4db4="peterkramer"]5 Ghz is geen 2.4 en ook geen N
  Wil je 5 ghz gebruiken zul je een wifi kaartje moeten kopen die op 5 ghz werkt.[/quote:8b80de4db4]
  Gelukkig zijn steeds meer adapters compatible met de 802.11a standaard, die WLAN technieken specificeert in de 5 GHz band. Is je adapter geschikt voor 802.11a, dan kun je dus netwerken ontvangen die in de 5 GHz band zitten…
 • bedankt voor alle antwoorden zover, toch heb ik het idee dat het 5 ghz netwerk niet meer alleen voor a bestemd is. als je googled dan vind je diverse berichten over mensen die 5 ghz via n laten lopen. ik heb het idee dat dit kan destemeer omdat deze optie ook op de router gegeven wordt. als ik inlog en vervolgens naar 5 ghz ga, dan krijg ik de keuze tussen a, a/n of n. Acer heeft inmiddels bevestigd dat mijn wlan geschikt is voor 5 ghz. Iemand alsnog tips?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.