Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Problemen met draadloos internet

Anoniem
yanssen
6 antwoorden
 • Ik heb wat problemen met mijn draadloze internet. Ik hoop dat iemand hier me kan helpen.

  Mijn PC staat op zolder, de Router staat in de woonkamer en het draadloze internetsignaal moet dus 2 verdiepingen hoger worden opgevangen op zolder, over een afstand van ongeveer 12 meter.
  Het probleem is dat mijn internet ontzettend onstabiel is op zolder, het is vaak langzaam (1/4e van de snelheid vergeleken met een computer beneden en een laptop (ook draadloos) op de eerste verdieping; gemeten via speedtest.net), vaak krijg ik helemaal geen verbinding, en als ik wel verbinding krijg is de signaalsterkte erg zwak en vliegt het internet er continu vanaf. Wanneer het internet eraf vliegt staat de draadloze verbinding direct daarna vaak ook niet tussen de mogelijke draadloze verbindingen, wat wellicht wijst op te weinig bereik. Het besturingsprogramma van mijn draadloze usb netwerk stick geeft aan dat de verbindingskwaliteit meestal rond de 90%+ is, maar dat de signaalsterkte bijna altijd onder de 55-60% ligt.

  Zorgt mijn te zwakke signaalsterkte voor traag, onstabiel internet? Of zou 55-60% signaalsterkte genoeg moeten zijn voor een stabiele verbinding. Helpt het om een nieuwe router te kopen, en zo ja welke? Of is het wellicht de stick die te weinig bereik heeft?

  Mijn router is nog een oude 54g (Netgear WGR614v7), in mijn pc op zolder zit een 300n draadloze usb netwerk stick (Sitecom WL-352).

  Hoop dat iemand hier wat tips in heeft.
 • om te beginnen maar eens wat experimenteren met de kanaalinstelling.
  dat geeft vaak resultaat.
  probeer eens wat verschillende mogelijkheden; staat die nu op bijv 6 probeer dan eens op 2 en op 10, enz.
  hoe: lees de handleiding van de router hoe je via de webbrowser (van een bedraad aangesloten pc) in de instellingen van de router kan komen.
 • Heb alle kanalen geprobeerd, maar zonder succes.
  Zou het aan de usb stick liggen of aan de router? Ik neig te denken dat het aan de stick ligt, aangezien mijn laptop wel een stabiele verbinding heeft op die locatie. Stel dat het aan de usb stick ligt. Heeft het in zo'n geval zin om een router met een beter bereik te kopen? Oftewel: Compenseert een router met een beter bereik het tekort van het bereik van de usb stick? Of doet dat in wezen niks, waardoor het probleem blijft bestaan vanwege het te kleine bereik van de usb stick? Gewoon even een vraag omdat ik niet snap hoe dat precies werkt.
 • volgende stap: als ie het doet, haal dan bij sitecom de nieuwste verise op voor jouw windowsversie van de driver voor de usb-ontvanger.
  koppel nu de usb-ontvanger af. kies voor opslaan!
  haal op en installeer ccleaner.
  ga start-uitvoeren-configuratiescherm-software (of programmaas) en deïnstalleer de sitecomsoftware.
  geef pc een herstart, en laat daarna ccleaner het register opschonen (deïnstallaties van sitecom zijn niet altijd betrouwbaar).
  herstart de pc opnieuw, installeer de gedownloade drivers en denk erom: usb-ontvanger pas inpluggen als dat van de software mag!!
 • Je hebt met je laptop wel goed bereik, maar met een desktop niet. Je laptop heeft veelal een sterkere netwerkkaart erin zitten. Dus om het probleem te verhelpen moet je of de ontvangen of de zender sterker maken.

  Het maakt dus niet zoveel uit, maar ik zou zelf gaan voor een betere netwerkkaart. Dit is vaak goedkoper. Ik zou zelf voor een goede inbouw draadloze netwerkkaart gaan, in plaats van zon usb ding.

  Succes
 • [quote:6361bd4d4c="derkdejong"]volgende stap: als ie het doet, haal dan bij sitecom de nieuwste verise op voor jouw windowsversie van de driver voor de usb-ontvanger.
  koppel nu de usb-ontvanger af. kies voor opslaan!
  haal op en installeer ccleaner.
  ga start-uitvoeren-configuratiescherm-software (of programmaas) en deïnstalleer de sitecomsoftware.
  geef pc een herstart, en laat daarna ccleaner het register opschonen (deïnstallaties van sitecom zijn niet altijd betrouwbaar).
  herstart de pc opnieuw, installeer de gedownloade drivers en denk erom: usb-ontvanger pas inpluggen als dat van de software mag!![/quote:6361bd4d4c]

  Had ik al geprobeerd (zonder succes), maar vergeten te vermelden in oorspronkelijke post, excuus hiervoor.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.