Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

probleem werkgroep

Anoniem
None
1 antwoord
 • Beste,

  Ik heb het volgende probleem en hoop dat een van jullie hiervoor een oplossing heeft.

  Ik heb momenteel 4 computers (3 laptops en 1 desktop) die ik aan een netwerk wil hangen. De 3 laptops draaien op vista en 1 desktop draait op XP. Ik heb voor de 3 laptops die onder Vista draaien de werkgroep ''WORKGROUP'' gecreerd en deze zijn voor de laptops volledig toeganglijk. Voor de PC die op XP draait echter niet.

  Ik heb net als bij de andere computers de pc op ''WORKGROUP'' gezet. De pc is dan ook zichtbaar voor de andere computers die aan het netwerk hangen.

  Hoewel hij zichtbaar is, is hij niet toegangkelijk vanaf een laptop. Als ik op de PC zelf zit en ik druk op ''zoeken naar computers in werkgroepen'' krijg ik een foutmelding dat de workgroup niet toegangkelijk is. Ik heb schijnbaar niet de juiste machtigingen voor deze netwerkbron. Neem contact op met de beheerder van de server etc etc.

  Naar mijn weten heb ik het netwerk goed ingesteld, maar blijkbaar is dat dus niet het geval. Weet iemand een oplossing voor dit probleem?

  Alvast bedankt!

  Gr,

  Tycho

  p.s. Ik maak alleen gebruik van de Windows firewall. Daarnaast heb ik wel een anti-virus maar ik denk niet dat dit relevant is. Verder heb ik een Linksys wgt54gl.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.