Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Internet valt weg bij aansluiten van een desktop

Anoniem
Chicken93
1 antwoord
 • Hallo iedereen,


  Wij hebben recent een nieuwe router hier in het huis aangeschaft, omdat de oude niet genoeg draadloos bereik had en gewoon té oud was.

  Ik heb de nieuwe router op z'n plek gehangen en alle kabeltjes erin gehangen, eerst werkte alles perfect. Elke computer in huis had internet.
  Maar ineens uit het niets begon de internet verbinding op mijn broers computer langzamer te worden, te langzaam om een website volledig te laden, maar snel genoeg om een spelletje (Medal of Honor) te spelen over het internet.

  Ik heb de instellingen van de router qua LAN verbindingen (bedraad dus) niet aangeraakt, behalve dan de wijze waarop ie IP-adressen uitdeelt. (.100 tot .254 ipv .1 tot .254 het eerste was bij de vorige router zo standaard dus had ik dit ook zo ingesteld) Dit lijkt mij niet het probleem te zijn omdat het netwerk wel gewoon blijft bestaan en ik gewoon overal mee kan verbinden (printer, server, andere computer (bedraad en draadloos)).

  Omdat ik het lampje op de router wat de verbindings activiteit van mijn broers computer aan geeft als een gek te keer gaat, heb ik deze er eventjes eruit gehaald en het internet vervolgens getest op de andere computer, en verrek! het internet doet het, ik stop de stekker er weer in en niks doet het meer.

  Hoe kan dit komen en waar zit dus het probleem? Mijn moeder (totaal niet echt heel veel verstand van computers) zei tot mijn verbazing heel slim dat die computer misschien gehijackt kan zijn. Kan dit het zijn? En hoe los ik dit dan het best op?

  Alvast bedankt :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.