Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Printers draadloos delen via Iomega iConnect?

Anoniem
None
2 antwoorden
  • Ik heb Windows 7 (64 bits) geinstalleerd op mijn desktop PC en nu werkt de functie printers delen niet meer. Op het draadloos netwerk is de desktop via kabel en twee laptops (met XP en Vista) draadloos aangesloten. Het netwerk functioneert prima, ook mijn smartphone maakt probleemloos verbinding. Ik heb alles al geprobeerd (inclusief de aanwijzingen in dit forum) om via het netwerk vanaf de laptops weer mijn printers (Samsung laserprinter en Canon MX700 inkjet) te delen, maar dat wil niet meer lukken.
    Vandaar mijn idee om dan maar een Iomega iConnect 'draadloos datastation'aan te lsuiten, waar het wel mee zou moeten lukken. Lijkt me in ieder geval een stuk simpeler oplossing. Heeft iemand daar ervaring mee? Hij is weliswaar in de aanbieding bij Office Centre, maar als het niet werkt, dan blijft het natuurlijk zonde geld.
  • Probleem opgelost! Als laatste wanhopige poging heb ik alle netwerkinstellingen nogmaals gecontroleerd en alles opnieuw ingesteld op elke PC, mede aan de hand van een probleemoplossingspagina van Microsoft (http://windows.microsoft.com/nl-BE/windows7/Networking-home-computers-running-different-versions-of-Windows#TopOfPageTarget) . Hieruit bleek dat W7 niet gemakkelijk samenwerkt met ouder OSén en dat om printers te kunnen delen op een XP PC eerst een hotfix moet worden geinstalleerd, anders kan XP de printer aan een W7 PC domweg niet herkennen. Dus: Hotfix geinstalleerd en ik kan weer printen vanaf elke pc in mijn netwerk (de Vista PC had ik inmiddels ook al aan de praat gekregen).
    Scheelt met toch weer de aanschaf van een Iomega iConnect of vergelijke apparatuur, waarbij het dan ook nog niet is of die oplossing wel lukt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.