Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Thuisnetwerk

Anoniem
jolo
1 antwoord
 • Hé allemaal,

  De afgelopen dagen ben ik bezig geweest met het opnieuw maken van een thuisnetwerk bij ons thuis. De nieuwe "hobbykamer" is nu af en daarom moest toch al heel het netwerk worden aangepast. Ik loop alleen tegen een rare fout aan.

  Het netwerk bestaat uit 4 windows xp computers, 1 windows 7 laptop en nog een aantal andere kleine dingetjes zoals een wii, psp, ds en tv. De 4 windows xp computers kunnen moeiteloos met elkaar communiseren en bestanden en printers delen. Maar helaas geldt dit niet helemaal van de Windows 7 laptop.

  Het probleem is namelijk dat de windows 7 laptop alle andere computers op het netwerk niet kan zien.
  Maar het is niet zo dat ze niet bereikbaar zijn vanaf die laptop. Als ik bij uitvoeren (Start > Run) intyp: \\192.168.0.103 (een winXP computer) en druk op enter opent er zich een windows verkenner venstertje waarmee ik gewoon in de gedeelde bestanden, mappen en printers van de desbetreffende computer kan kijken. Het netwerk op zich is dus helemaal OK.

  Andersom (van een winXP computer naar de Win7 laptop) lukt het ook redelijk. Soms krijg je een foutmelding dat het netwerkpad niet gevonden kan worden en dat soort grappen. Maar via dezelfde manier Start > Run \\192.168.0.102 zijn de gedeelde bestanden van de laptop toch gewoon bereikbaar.

  Weet er misschien iemand een oplossing waardoor de Win7 laptop de andere computers niet in de map Netwerk laat zien in Windows Verkenner???


  Aanvullende informatie:
  Instellingen Windows 7: Geavanceerde instellingen voor delen:
  Netwerkdetectie AAN
  Bestands- en printerdeling AAN
  Delen inschakelen…
  40- / 56-bits versleuteling
  Met wachtwoord beveiligd UIT
  Verbindingen met de thuisgroep door Windows laten beheren

  Verder is de laptop geen lid van een thuisgroep en is uiteraard lid van dezelfde werkgroep als alle andere computers.

  Alle testen die ik al heb uitgevoerd zijn gedaan met de firewall en alle andere beveiligingssoftware uitgeschakeld.

  De netwerklocatie is ingesteld op Thuis.

  Verder hebben alle gedeelde mappen op de Win7 laptop alle rechten (Lezen/Wissen en aanpassen) voor iedereen. (dmv de gebruiker everyone)

  En als laatste las is nog iets overLink Layer Topology Discovery. Dat het ik geinstalleerd op de xp-computers. Helaas heeft het geen positief resultaat. Het enigste is dat ze nu zichtbaar worden bij het volledige netwerk overzicht wat automatisch door Windows 7 kan worden gemaakt.

  Verder nog een aantal kleine dingetjes gedaan zoals het deactiverenvan de Internet Protocol sersie 6 (TCP/IPv6).

  Alvast bedankt!!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.