Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

online game Battlefield Heroes lagt, te hoge ping?

Anoniem
None
17 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Zoals in de titel al te lezen valt speel ik dus Battefield Heroes. Deze gratis online shooter spelen mijn broertje en ik heel veel. Maar de laatste tijd steeds minder omdat op mijn computer het spel vreselijk lagt…

  Nu werd ik dus laatst uit van een server gekickt met al mededeling, "ping to high". Na wat google werk zag ik dat er meer mensen problemen hadden met een hoge ping met als gevolg een schokkend online spel.

  Dus heb ik even een ping testje gedaan op mijn computer, via pingtest.net
  Vanuit mijn huis (Eindhoven) naar een testserver in Rotterdam kreeg ik deze resultaten:
  [img:8a740265eb]http://www.pingtest.net/result/30998098.png[/img:8a740265eb]
  Lijkt me zeer goed toch?

  MAAR vanuit mijn huis naar bijvoorbeeld een server in Los Angeles krijg ik deze resultaten:
  [img:8a740265eb]http://www.pingtest.net/result/30998279.png[/img:8a740265eb]
  Nu is dit nog steeds best goed, maar bij de beschrijving staat dat dit problemen kan opleveren met online games.

  Maar nu komt dus het vervelende, ik heb dezelfde testje bij mijn broertje op de computer gedaan, en hij kreeg dezelfde resultaten.
  Maar op zijn computer doet Battlefield Heroes het perfect!!!
  En dat terwijl we hetzelfde internet gebruiken, nu is zijn computer wel veel beter qua RAM en videokaart, maar dat mag toch niks uitmaken voor het online spelen?

  Iemand suggesties? Alvast bedankt!
 • - Wat zijn jouw systeem specs?
  - Wat zijn de systeem eisen van bf heroes?
  - Hoeveel processen heb je draaien op je systeem (ctrl+alt+delete, processen)

  Je ping is niet alleen afhankelijk van je internetverbinding. Als pc erg druk is, (dus door het spelen van bf heroes) kan je pc relatief lang werk hebben om te reageren en dus een hoge ping hebben. Dat zal je niet zo snel merken als je een simpele pingtest houdt, maar wel tijdens het gamen.

  Wat je kan doen, is het programma ping plotter downloaden, die laten draaien en dan gaan gamen, wat gebeurd er dan met je ping?
 • De systeemeisen voor bf heroes zijn als volgt:

  System requirements
  Microsoft Windows
  Windows XP/Vista
  1 GHz CPU
  512 MB RAM for XP (1 GB RAM for Vista)
  1 GB hard disk space
  DirectX compatible 64 MB graphics card with Pixel Shader 2.0 or better
  DirectX compatible sound card
  Internet connection: 256kbit cable/DSL connection[6]

  Dan nu mijn systeem specs:

  Windows XP SP3
  Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2,80GHz
  1536 MB RAM (Wisselbestand: 957MB gebruikt, 2476MB beschikbaar)
  meer dan 40 GB aan beschikbare hard disk ruimte
  Nvidia Geforce 6200
  Directx 9.0c
  Shader model 3.0
  Externe geluidskaart DJ Console Mk4 Hercules
  Internetsnelheid:[img:706b55a43e]http://www.speedtest.net/result/1087662178.png[/img:706b55a43e]

  Aan de systeem eisen van bf heroes en mijn eigen specs te zien zou ik dit spel toch makkelijk moeten kunnen spelen? Het is dan ook zo dat wanneer ik de offline tutorial doe, hij heel soepel speelt, geen lags!

  Verder zie ik als ik Ctrl+Alt+Del induw dat ik 66 Processen heb, is dit te veel?

  Ik zal dat programmatje eens installeren en kijken wat er gebeurd, ik laat het je weten!
 • hmmm, dat programmatje ping plotter snap ik niet echt :?

  Maar het is ook zo dat je bf hereos niet zelf je server kan kiezen, je word gewoon in een game gestopt, dus heeft dat programma dan wel zin?
 • Je stelt een web adres in bijv google.nl en je zegt start. Dat programma begint te pingen, elke 5 seconden. Als het goed is, ligt je ping tussen de 10/30 ofzo. Als hij hier nu al boven uit komt, meld het even.

  Dan ga je vervolgens gamen, als het lagt, speel nog even 5 min door en kijk dan nog eens op pingplotter. Als deze ook aangeeft dat de ping omhoog gaat, kan het inhouden dat je pc gewoon te traag is en daardoor niet snel genoeg kan reageren.

  66 processen voor Win xp is best wel veel, voor vista/7 valt het wel mee. Is je pc verder ook traag, of is hij juist snel met opstarten, programma's draaien etc?

  Staar je overigens niet helemaal blind op die systeem eisen, die eisen zijn namelijk echt minimaal, dat houdt in , draaien op een hele lage resolutie en nog een schokkend beeld hebben. Toch voldoe je hier inderdaad aan, en aangezien singleplayer wel goed verloopt…

  Je bent toch niet tegelijkertijd aan het downloaden ofzo?
 • Ik had ook eens een ping probleem in Battlefield Heroes. Bij mij lag het toen aan een te oude versie van punkbuster, deze moest ik toen handmatig updaten. Misschien dat dit helpt.
 • [quote:7853629bd5="blackhawkdesign"]Je stelt een web adres in bijv google.nl en je zegt start. Dat programma begint te pingen, elke 5 seconden. Als het goed is, ligt je ping tussen de 10/30 ofzo. Als hij hier nu al boven uit komt, meld het even.

  [b:7853629bd5]Oke, ik heb hem op google ingesteld en dan ligt mijn ping ongeveer rond de 17 ms, dat lijkt me goed toch?[/b:7853629bd5]

  Dan ga je vervolgens gamen, als het lagt, speel nog even 5 min door en kijk dan nog eens op pingplotter. Als deze ook aangeeft dat de ping omhoog gaat, kan het inhouden dat je pc gewoon te traag is en daardoor niet snel genoeg kan reageren.

  [b:7853629bd5]Dus dan moet ik hem tijdens het gamen gewoon op google laten staan? Want als ik dat doe zie ik dat mijn ping iets omhoog gaat tijdens het laggen van de game, met uitschieters naar ongeveer 39 ms, zie screenshot onderaan de post[/b:7853629bd5]

  66 processen voor Win xp is best wel veel, voor vista/7 valt het wel mee. Is je pc verder ook traag, of is hij juist snel met opstarten, programma's draaien etc?

  [b:7853629bd5] Ik moet toegeven dat mijn computer vrij sloom is :(. Een paar jaar terug deed hij het nog perfect, en Battlefield dus ook. Maar tegenwoordig start ie langzaam op en is ie over het algemeen ook traag met reageren als ik bijvoorbeeld MSN opstart… [/b:7853629bd5]

  Staar je overigens niet helemaal blind op die systeem eisen, die eisen zijn namelijk echt minimaal, dat houdt in , draaien op een hele lage resolutie en nog een schokkend beeld hebben. Toch voldoe je hier inderdaad aan, en aangezien singleplayer wel goed verloopt…

  Je bent toch niet tegelijkertijd aan het downloaden ofzo?

  [b:7853629bd5] Nee ik zorg er altijd voor dat mijn downloadprogramma helemaal uitsta als ik speel [/b:7853629bd5][/quote:7853629bd5]

  [quote:7853629bd5="Doofenshmirtz"]Ik had ook eens een ping probleem in Battlefield Heroes. Bij mij lag het toen aan een te oude versie van punkbuster, deze moest ik toen handmatig updaten. Misschien dat dit helpt.

  [b:7853629bd5] Ik had inderdaad al ergens op een site gelezen dat ik mijn Punkbuster eens handmatig moest updaten, dit heb ik dan ook gedaan via deze site: http://www.evenbalance.com/index.php?page=pbsetup.php

  Ik had ook ergens gelezen dat je geheugen misschien te vol kon zitten met oude processen, dus toen heb ik TuneUp Memory Optimizer aangezet, een programmatje wat er voor zorgt dat je geheugen leeg wordt gemaakt als er meer ruimte nodig is voor openstaande processen.

  En het mooie was dat toen ik daarna even ging spelen het spel helemaal niet meer schokte! :D Dus ik was helemaal blij en zag eindelijk weer hoe leuk het spel eigenlijk is als het goed werkt.

  MAAR de volgende ochtend was het schokken weer terug :(

  Ik heb vervolgens gekeken naar mijn lopende processen en ik zag dat er twee processen van AVG heel de tijd omhoog kwamen tijdens een lag in de game, dus ik heb deze uitgezet (op internet stond dat dit geen kwaad kon aangezien deze functie van AVG extra was)

  Vervolgens heb ik ook Comodo Firewall eraf gegooid en vervangen door ZoneAlarm, in de hoop dat deze minder geheugen gebruikt (is dat ook zo?)

  Maar nu schokt het spel dus nog steeds :(

  Hieronder zie je een screenshot van pingplotter tijdens het spelen en wat je ook ziet is dat er in de linkeronderhoek van de game een melding van Punkbuster is! Deze melding krijg ik best vaak, en meestal wordt deze melding een minuut later gevolgd door een kick van de server….[/b:7853629bd5][/quote:7853629bd5]

  [img:7853629bd5]http://i55.tinypic.com/2iibblk.jpg[/img:7853629bd5]

  Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is en dat jullie mij snel verder kunnen helpen! :(
 • Hallo

  Ik heb nog een nieuwe ontdekking gedaan.

  Ik weet niet of jullie het spel Minecraft kennen, maar dit is een online game die in je in je browser speelt via Java, je kan dan samen met anderen, via internet in een wereld dingen gaan bouwen.

  Maar wat ik dus heb ontdekt is dat dit spel het ook niet meer doet! Of nouja, hij doet het wel, maar schokt heel erg…
  Zowel de multiplayer (dus met anderen spelers, via internet) als de singleplayer schokken heel erg.

  Dit spel heeft het echter een jaar geleden nog foutloos gedaan op deze computer, zonder te schokken, zowel online als singleplayer…

  Ik denk dus dat mijn computer gewoon te sloom geworden is…

  Dus, weet iemand hoe ik mijn computer weer snel kan maken, dus kan opruimen van overbodige processen en dat soort dingen…

  Ik hoop echt dat iemand mij snel kan helpen :(
 • Met CCleaner kom ja al een heel eind qua opruimen, kijk verder eens met taakbeheer welke processen er allemaal draaien en welke bijvoorbeeld het meeste geheugen nemen.
 • [quote:c56c803291="Doofenshmirtz"]Met CCleaner kom ja al een heel eind qua opruimen, kijk verder eens met taakbeheer welke processen er allemaal draaien en welke bijvoorbeeld het meeste geheugen nemen.[/quote:c56c803291]
  CCleaner gebruik ik al, en ik doe ook vaak alles daarmee opruimen, maar dat helpt dus niet echt :(

  Ik heb een screenshot gemaakt van alle processen die nu op mijn computer draaien, is het normaal dat bijvoorbeeld chrome.exe er ongeveer 10 keer tussen staat? :S

  [img:c56c803291]http://i53.tinypic.com/24vnx9e.jpg[/img:c56c803291]
 • Het begint al een wat ouder beestje te worden, dus het is niet zo heel gek dat hij wat sloomer wordt. Waardoor dit veroorzaakt wordt, kan verschillend zijn. Ook windows updates kunnen een pc met xp steeds trager en trager maken..

  Wat ik dan meestal doe: opnieuw installeren.

  Wat chrome betrefd: Elk tabblad is een nieuwe chrome.exe process. Dus sluit al je tabbladen en je zal zien dat deze omlaag gaan.
 • Je zou kunnen proberen om zoveel mogelijk programma's of processen uit te schakelen tijdens het spelen. Skype, msn, itunes en chrome nemen bij elkaar al aardig wat geheugen bij jou.

  Maar misschien begint jouw pc ook wel wat te oud te worden, aangezien hij op het plaatje al 25% cpu gebruikt. Je zou inderdaad een schone installatie kunnen proberen omdat je zei dat de spellen het eerst wel goed deden.
 • [quote:0fdc4f19a7="blackhawkdesign"]Het begint al een wat ouder beestje te worden, dus het is niet zo heel gek dat hij wat sloomer wordt. Waardoor dit veroorzaakt wordt, kan verschillend zijn. Ook windows updates kunnen een pc met xp steeds trager en trager maken..

  Wat ik dan meestal doe: opnieuw installeren.

  Wat chrome betrefd: Elk tabblad is een nieuwe chrome.exe process. Dus sluit al je tabbladen en je zal zien dat deze omlaag gaan.[/quote:0fdc4f19a7]
  Hmmm, ja, opnieuw installeren, ik krijg binnen een half jaar waarschijnlijk een high end laptop voor mijn studie, dus weet niet of ik nog zoveel moeite wil gaan stoppen in deze pc…

  Maar stel dat ik hem opnieuw zou gaan installeren, ik heb hier nog een versie van Windows 7 liggen, zou dat goed kunnen draaien op mijn PC? Of moet ik XP gebruiken om hem zo snel mogelijk te houden?

  [quote:0fdc4f19a7="Doofenshmirtz"]Je zou kunnen proberen om zoveel mogelijk programma's of processen uit te schakelen tijdens het spelen. Skype, msn, itunes en chrome nemen bij elkaar al aardig wat geheugen bij jou.

  Maar misschien begint jouw pc ook wel wat te oud te worden, aangezien hij op het plaatje al 25% cpu gebruikt. Je zou inderdaad een schone installatie kunnen proberen omdat je zei dat de spellen het eerst wel goed deden.[/quote:0fdc4f19a7]
  Tijdens het spelen van Battlefield zijn uiteraard al mijn geopende programma's afgesloten, maar hij schokt dus nog steeds…

  Wat betekent die 25% dan? Dat was niet tijdens het spelen hè, dat was gewoon…
 • Dat betekent dat jouw computer het al redelijk druk heeft met een beetje internetten, nu weet ik natuurlijk niet wat je verder precies aan het doen was op dat moment.

  Heb je al geprobeerd om de settings in battlefield heroes lager te zetten, dit is ergens mogelijk meende ik.
 • [quote:3e3fdfffcc="Doofenshmirtz"]Dat betekent dat jouw computer het al redelijk druk heeft met een beetje internetten, nu weet ik natuurlijk niet wat je verder precies aan het doen was op dat moment.

  Heb je al geprobeerd om de settings in battlefield heroes lager te zetten, dit is ergens mogelijk meende ik.[/quote:3e3fdfffcc]

  De settings van Battlefield Heroes staan al op zijn laagst…

  En dan nog even iets, ik zei dat een jaar geleden het spel het goed deed, ik moet er nog ff bij zeggen dat ik toen speelde met een Nvidia Geforce 5800.
  En omdat ie de laatste tijd schokte heb ik de oude videokaart van mijn zus haar computer er bij mij ingezet, Nvidia 6200. Maar dit hielp dus niks…

  Dus wat is er nou precies met mijn computer aan de hand dat hij het eerst wel deed, en nu niet meer :( Of ligt het aan het spel?
 • Nee, het is geen goed idee om windows 7 er op te zetten. XP is lichter dan 7, en je kan beter bij xp blijven bij zon pc.

  Het kan van alles zijn, updates in het spel waardoor het meer vereist
  Of windows updates, die steeds meer gaan vereisen van je computer..
 • Heb je bij het verwisselen van de videokaart toen ook de juiste drivers geinstalleerd? En de oude verwijderd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.