Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

WiFi router (virtueel) zoek

Anoniem
Gooly
2 antwoorden
 • Laat ik beginnen met uitleggen dat ik bepaald geen netwerkspecialist ben. Een computer via Wifi verbinding laten maken met internet, en een WPA beveiliging aanzetten lukt me over het algemeen wel probleemloos, maar gekker dan dat moet het niet worden :-)

  Nu ben ik toch mijn Waterloo tegengekomen bij een simpele configuratie: Livebox(Internet,telefoon) -> WiFi router -> laptop
  De netwerkverbinding via WiFi deed het al direct, dat was geen probleem, daar hoefde ik zelfs helemaal niks voor te doen. Maar toen ik de WPA beveiliging aan wilde zetten ging het wel mis, simpelweg omdat ik het hele configuratiepanel van de WiFi router niet kan bereiken.

  Wat me als eerste opviel was dat bij de default gateway op de laptop, de IP van de livebox stond, en niet van de WiFi router. (Bij mij thuis vind ik het IP van de WiFi router namelijk als default gateway)

  Dit ontlokte mij de vraag of het misschien niet om een router, maar om een accesspoint ging. (nu heb ik daar weinig kaas van gegeten, maar ik dacht dat dit misschien zou kunnen verklaren waarom de livebox als default gateway werd gezien).
  Het antwoord was echter: "Nee, het is een router, geen accesspoint" (Daarbij mag in overweging worden genomen dat deze persoon nog minder van netwerken weet dan ik ;-))

  Ik kwam er dus maar niet achter wat het IP van die router dan was. Uiteindelijk heb ik het ding van de muur geschroeft en op de achterkant de IP: 192.168.0.1 gevonden.

  Na het invoeren van dit IP adres in de browser kwam er geen enkel respons. Ook pingen naar dit adres leverde niks op.
  Een tracert naar dit IP adres leverde drie IP adressen buiten(!) het lokale netwerk op, waarna de verbinding stopte bij hop 4. (Dom genoeg heb ik deze IP adressen niet genoteerd)

  Kortom, ik sta voor een raadsel en heb geen flauw idee wat ik nu nog zou kunnen proberen. En dat is dus mijn vraag hier: Wat zou ik nog kunnen proberen?
 • Allereerst de allerbeste wensen voor het nog maar net begonne jaar 2011!
  Disconnect de router van je livebox en verbind je pc/laptop via een kabel met één van de LAN-poorten van je router. Je laptop zal nu een ip-adres van de DHCP-server van de router (moeten) krijgen. Zoek via ipconfig/all uit wat het bijbehorende gateway is en gebruik deze om in te loggen in de router. Waarschijnlijk hebben zowel livebox als router hetzelfde ip-adres en kom je daarom in je livebox terecht. Je kunt nu meteen in je router het ip-adres aanpassen zodat je een ander segment maakt waarin je (wifi)netwerk van je router werkt. Wanneer je e.e.a. aangepast hebt kun je de router weer aan de livebox hangen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.