Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Mijn PC ziet routers van iedereen behalve de mijne..!

Anoniem
patrick-zeist
6 antwoorden
 • Hallo allemaal.
  Na veel gelezen te hebben, heb ik nu een vraag en een echte uitdaging!!

  Ik heb een MSI all in one 3D computer gekocht met Windows 7.
  Ik heb ook een wireles Sitecom router

  Als ik de msi via de lan aansluit heb ik direct verbinding MAAR…….
  Als ik via de MSI draadloos wil internetten dan ziet hij mijn router NIET!

  Normaal gesproken zal er dan wel een instelling niet zijn geconfigureerd maar het gekke is dat hij wel de diverse routers van mijn buren ziet. Ook heb ik een laptop en telefoon die mijn router WEL zien. Ook de beveiliging aan of uit helpt niet want,…hie ziet hem niet.

  Ik zou het nog kunnen begrijpen dat je op een router software of een instelling zou moeten wijzigen, maar…dat doet hij natuurlijk ook niet voor de routers van de buren en die ziet hij dus wel. Ik heb met de MSI in de huiskamer gezeten op 2 meter afstand van de router en nog ziet hij die niet terwijl hij een sterk signaal afgeeft wat ook op zolder zichtbaar is met de laptop.

  KORTOM: hoe kan dit. De router werkt dus gewoon draadloos op laptop en telefoon en zelfs op mijn oude XP computer.

  HELP!!!

  Groet uit Zeist
 • Staan zowel router als wlan-kaart van de MSI op de juiste snelheid (11/54/108/300 Mbps)? Als de kaart op bijv. alleen 300 staat zal hij routers die op andere snelheden werken niet zien.
 • Da's een bruikbare tip. Die zal ik even nakijken. Zou een logische verklaring zijn waarom hij wel een aantal andere routers ziet terwijl mijn laptop hem wel ziet….
 • Op welk broadcast kanaal staat je router? Als hij op 12 of 13 staat kan je hem waarschijnlijk niet zien omdat je driver Amerikaans is. Je kan ook proberen de nieuwste driver voor je draadloze netwerkkaart te downloaden en te installeren.
 • hmmm,..kanaal stond op 13. Zal hem ook eens terugzetten naar1.
  Overigens merk ik dat hij op zolder helemaal niks ontvangt.
  Zit er zo'n zwakke ontvanger in?? Er steekt ook geen antenne uit….

  Maar ik gebruik hem als een veredelde laptop en sleep hem regelmatig naar de huiskamer…
 • Het kan zijn dat je router op een niet zo goed plek staan. Mischien dat je mogeljikheden hebt om hem wat te verplaatsen. Het signaal moet vaak door beton heen en dat blokt de sterkte van het signaal behoorlijk. Antennes zitten in veel routers geintegreerd. Sommige routers hebben een sterker signaal als een andere. Sommige routers hebben ook meerdere antennes.
  Je kan ook verschillende broadcast kanalen proberen, het kan zijn dat andere routers in je buurt jouw signaal verstoren. Nieuwste driver voor je draadloze netwerkkaart kan ook je ontvangst mischien wat verbeteren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.