Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Onbekend moederbord nummer in/op netwerk

Anoniem
hanorak
11 antwoorden
 • Hallo, Sinds 2 weken heb ik een 'meekijker' op mijn netwerk (in windows (7 starter) verkenner onder het kopje netwerk) zodra in de LAN stekker in mijn computer (Netbook Asus) steek. De onbekende computer is er niet altijd, maar komt af en toe even kijken, nadat ik ontdekt had via mijn AVG scanner dat ik een trojaans paard had. Dat paard heb ik verwijderd en vele scan gedaan. Het paard was niet meer te vinden. Toch nog steeds die 'meekijker'. Mijn werd geadviseerd Windows opnieuw te installeren omdat je het trojaanse paard misschien toch niet kwijt bent. Dt heb ik gedaan maar de ‘meekijker’ zit nog steeds op mijn netwerk als ik mijn LAN kabel aansluit.

  Ik scan elke dag met Microsof Security essentials en heb ook PC spyware doctor. Die zeggen dat ik virus ed vrij ben.

  Mijn computer is Hannekedebruijn. Die ander ken ik niet. Hij heet K8NF4G-SATA2. Ik heb het op google opgezocht en het is een moederbord. De vraag is, is het de mijne of een Ander Uninvited guest?

  En als ik op de de onbekende klik krijg ik het venster rechts onder
  inloggen met Gebruikersnaam en wachtwoord. Domein: Hanneke de Bruijn. Dat laatste zou er op wijzen dat ik het ben.

  Maar het is maar Af en toe zichtbaar. Ook als alle andere apparaten zijn afgesloten van mijn computer.

  Wie Of WAT is het?

  Alvast bedankt!

  Hanneke
 • Heb je een draadloos netwerk? Is dit netwerk beveiligd via WPA? Zo ja verander eens de WPA sleutel en kijk of hij er nog steeds is. Zo nee dan moet je dit beveiligen.
  Een moederbord met omschrijving K8NF4G-SATA2 kan in ieder geval niet je Netbook zijn want dit is een ASRock moederbord voor een AMD 754 Socket.
 • [quote:3f8672d4a4="tomvdlee"]Heb je een draadloos netwerk? Is dit netwerk beveiligd via WPA? Zo ja verander eens de WPA sleutel en kijk of hij er nog steeds is. Zo nee dan moet je dit beveiligen.
  Een moederbord met omschrijving K8NF4G-SATA2 kan in ieder geval niet je Netbook zijn want dit is een ASRock moederbord voor een AMD 754 Socket.[/quote:3f8672d4a4]


  Bedankt!

  Ik heb de mogelijkheid tot draadloos, maar doe dit niet. En heb ik ook niet aan straan. Dat heb ik alleen op/in mijn vakantie gedaan. IIk zit op internet via een LAN stekker.

  Wat is WPA, hoe kan ik dat zien en HOE kan ik dat beveiligen? (ben een beetje een computer analfabeet)
  Alvast bedankt!
 • Wat voor een modem/router heb je (merk en type)? Het kan zijn dat je modem/router open staat voor draadloos internet en iedereen dus mee kan liften op jouw internet verbinding.
 • Wat voor een modem/router heb je (merk en type)?[qoute]


  Shit ik wil geen meelifters.

  Het modem dat ik heb is: Motorola SB5100E surfboard cable modem

  Router: Sitecom Broadband xDSL/Cable router Modelnr DC-201 6001

  Ik las in het blad tips&Trucs dat je op de router kan komen via het ip adres in te typen in google. dat lukt, maar dan moet ik een inlognaam en code opgeven en die heb ik niet.

  Wat kan ik doen?
 • dat zal nog wel het standaard inlogwwachtwoord en -naam zijn, dus admin en admin.
  aan algemene trucs uit een tijdschrift heb je niet zoveel; heb je niet de handleiding meer van het ding…???
 • [quote:a83f3dde11="hanorak"]Router: Sitecom Broadband xDSL/Cable router Modelnr DC-201 6001[/quote:a83f3dde11][img:a83f3dde11]http://www.pcpret.nl/netwerk/fotos/www1362.jpg[/img:a83f3dde11]Ziet de Sitecom er zo uit? Dit model heb ik zelf. De 6001 zegt mij zo niks. Dit is een gewone router met 4 aansluitingen (pakweg 8 jaar oud). Dit systeem heeft eens standaard wachtwoord. Wanneer die niet werkt, kan het systeem ook gereset worden.
 • Heb je deze router http://www.sitecom.com/support-product/productid/724
  Dan heb je ook geen draadloze router.
 • [quote:342ea530d7="tomvdlee"]Heb je deze router http://www.sitecom.com/support-product/productid/724
  Dan heb je ook geen draadloze router.[/quote:342ea530d7]

  Nee die heb ik niet (ook niet de boven genoemde van hans vosman), ik heb de 202 v6.
  En die is niet geschikt voor draadloos.

  Het is me inmiddels ook gelukt om in te loggen bij de Router, maar kan dan nog niks. ik kan niks veranderen in dat scherm.

  Ik zit wel samen met een vaste computer (in hetzelfde huis) op de router die dat type moederbord heeft.
  Kan het zo zijn dat ik die computer op mijn computer zie/ de router dat door geeft?
 • Dat lijkt me het meest waarschijnlijke. Sommige routers kunnen de computernaam laten zien. In de computer zelf kijken, dat doet een router niet. In mijn router kan ik de aangesloten mac adressen zien. Per router verschillen de mogelijkheden.
 • Dat denk ik inderdaad ook, verschillende routers met verschillende mogelijkheden. Ik kan in mijn router ook nog de naam wijzigien per aangesloten apparaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.