Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Kom niet meer in mijn eigen beveiligd netwerkje

Anoniem
jawtje
13 antwoorden
 • Ik had een huisnetwerkje met een draadloze 54Mbps router en beveiligd met 128bitWEP.
  Zojuist deze vervangen door een N exemplaar en na het instellen van dezelfde als eerder SSID kreeg ik meteen draadloos contact (en met snelheid van 150Mbps) zonder zelfs de WEP sleutel mee te geven EN het netwerk was nog automatisch beveiligd. Dus de installatie leek probleemloos gelukt.

  Echter Daar liet ik het niet bij en toen ging het mis.
  Omdat de routerinstellingen vraagt liever WPA/WPA2 te gebruiken als WPS enabled is, ben ik eens met die sleutels gaan experimenteren hoewel ik niet veel begrijp van die Modus ‘WPA/WPA2-Personal(PSK)’ en Authentificaties ‘WPA-PSK’of ‘WPA2-PSK’ of ‘WPA-PSK+WPA2-PSK’.
  Maar dan krijg ik geen verbinding meer. Er stond een Pre-shared key (PSK) gedefinieerd, die ik probeer te gebruiken –> geen resultaat. Deze PSK veranderd maar ook daarmee kwam ik niet verder. Uit arren moede weer de WEP sleutel ge-activeerd maar ook daarmee kom ik nu niet meer ‘online’. Bij het verbinding maken met mijn netwerk blijft hij hangen in “Bezig met verifiëren van identiteit”

  Hoe kom ik nu nog verder c.q. terug in een werkbare situatie?

  Oja de boodschap verschijnt: "Windows kan geen certificaat vnden aan de hand waarvan u bij het netwerk kan worden aangemeld"

  Ik blijf onderwijl maar doorgaan met uitproberen en het wordt me steeds gekker. Ik heb zelfs nu de beveiliging uitgeschakeld op de router en dat is ook te zien door het lampje (gaat uit), maar toch geeft de lijst van beschikbare draadloze netwerken nog steeds aan dat dit (router SSID) netwerk beveiligd is. Snap er niets van. Al diverse keren ook alles al uitgeschakeld en weer aangesloten maar er verandert niets (ten goede)???
 • [quote:0c03edad98="jawtje"]Ik blijf onderwijl maar doorgaan met uitproberen en het wordt me steeds gekker. Ik heb zelfs nu de beveiliging uitgeschakeld op de router en dat is ook te zien door het lampje (gaat uit), maar toch geeft de lijst van beschikbare draadloze netwerken nog steeds aan dat dit (router SSID) netwerk beveiligd is. Snap er niets van. Al diverse keren ook alles al uitgeschakeld en weer aangesloten maar er verandert niets (ten goede)???[/quote:0c03edad98]Inmiddels doet hij het weer, maar vraag me niet waarom precies. Ik merkte eens dat het SSID was veranderd naar waarschijnlijk de default instelling en daar keek ik niet naar in mijn lijst beschikbare netwerken.
  Maar erg gelukkig word ik er nog niet van. De snelhied is vaak bedroevend laag 12Mbps of minder dus beperkte of geen verbindingsmogelijkheden, hoewel ik met mijn laptop naast de router zit. En heel af en toe 135Mps.

  Hoe kan ik dat nog beïnvloeden?
 • Ik zou 'm maar resetten en helemaal opnieuw beginnen. Kijk even in de handleiding want dat resetten moet wel precies gebeuren.
 • [quote:7647dd5257="jawtje"]Inmiddels doet hij het weer, maar vraag me niet waarom precies. Ik merkte eens dat het SSID was veranderd naar waarschijnlijk de default instelling en daar keek ik niet naar in mijn lijst beschikbare netwerken.
  Maar erg gelukkig word ik er nog niet van. De snelhied is vaak bedroevend laag 12Mbps of minder dus beperkte of geen verbindingsmogelijkheden, hoewel ik met mijn laptop naast de router zit. En heel af en toe 135Mps.

  Hoe kan ik dat nog beïnvloeden?[/quote:7647dd5257]

  Als je de router gereset hebt naar de default instellingen is ook het standaard kanaal weer ingesteld, en dat is een kanaal waarop veel, heel veel routers werken. Als je de pech hebt dat één van je buren ook een draadloos netwerk heeft op hetzelfde kanaal dan krijg je dit soort problemen. Even het kanaal aanpassen dus.
 • De drukte op je kanaal kan je bekijken met Inssider http://computertotaal.nl/article/20734/inssider-1-2-7.html
 • [quote:13f300b809="Hans60"]Als je de router gereset hebt naar de default instellingen is ook het standaard kanaal weer ingesteld, en dat is een kanaal waarop veel, heel veel routers werken. Als je de pech hebt dat één van je buren ook een draadloos netwerk heeft op hetzelfde kanaal dan krijg je dit soort problemen. Even het kanaal aanpassen dus.[/quote:13f300b809]
  Ik heb twee dagen van alles geprobeerd en vele malen gereset, helemaal alles opnieuw aangesloten, alle kanalen uitgeprobeerd etc, etc, niets helpt; de snelheid valt of weg of heel laag of weer wat anders maar verbindingen zijn niet te leggen of vast te houden.
  Op internet las ik ergens dat iemand dit probleem had opgelost door zijn BIOS te updaten. Omdat ik de problemen ervaar met vier totaal verschillende laptops, lijkt mij dat geen optie en verwacht dat het probleem echt wel alleen met deze router te maken heeft.
  Inmiddels heb ik mijn 'oude' 54Mbps router maar weer geïnstalleerd en kan ik weer probleemloos werken. Ik had alleen de hoop/verwachting dat ik met mijn N-router (soms) sneller kon werken. Niet dus!!
  N.B. Onlangs heb ik eenzelfde router nog bij een vriend geïnstalleeerd die zowel een nieuwe desktop als laptop had aangeschaft en daar geen enkel probleem ondervonden. Ik wil alleen niet daar mijn 'probleem'-router gaan uitwisselen, dan maak ik hem (computer-leek) erg nerveus.
 • [quote:ecd1991980="jawtje"] ….. en verwacht dat het probleem echt wel alleen met deze router te maken heeft.[/quote:ecd1991980]Inmiddels heb ik contact gehad met de vorige eigenaar van deze router en die gaf uiteindelijk toe dat hij dezelfde problemen had en hem DAAROM wegdeed ;-(
  Niet fatsoenlijk natuurlijk om dat niet te melden!

  Bedankt voor jullie meedenken.
 • Dus heeft hij hem teruggenomen…..
 • heb je al gekeken of er nieuwe firmware is voor de router?
 • [quote:46c4d0887c="Hans60"]Dus heeft hij hem teruggenomen…..[/quote:46c4d0887c]Ha, ha. Marktplaats.nl risico hè.
  Ik hem wel gewezen op de Belkin 'lifetime-warranty' en dat hij maar eens naar zijn leverancier moet als hij fair wilt zijn. Want aan mij - zonder winkel-aankoopbon' zal men al gauw het excuus verkopen dat ze niets kunnen/willen doen. Heb ik al eens eerder meegemaakt en vraag me sindsdien ook af waarom je in hemelsnaam een bon nodig hebt voor levenslange garantie; dat geldt toch voor het product, denk je??
 • [quote:e4cc6ce5d4="arjant2"]heb je al gekeken of er nieuwe firmware is voor de router?[/quote:e4cc6ce5d4]De laatste versie zou er op moeten staan volgens de uitgelezen gegevens.
 • [quote:a37ecc6a74="jawtje"]Ha, ha. Marktplaats.nl risico hè.[/quote:a37ecc6a74]Ik neem aan dat je weet waar de verkoper woont? Dan loopt [i:a37ecc6a74]hij[/i:a37ecc6a74] toch het risico? Bijvoorbeeld dat je hem regelmatig uit z'n bed belt met de vraag of hij écht niet bereid is het apparaat terug te nemen. 8)
  [quote:a37ecc6a74="jawtje"]Ik hem wel gewezen op de Belkin 'lifetime-warranty' en dat hij maar eens naar zijn leverancier moet als hij fair wilt zijn. Want aan mij - zonder winkel-aankoopbon' zal men al gauw het excuus verkopen dat ze niets kunnen/willen doen. Heb ik al eens eerder meegemaakt en vraag me sindsdien ook af waarom je in hemelsnaam een bon nodig hebt voor levenslange garantie; dat geldt toch voor het product, denk je??[/quote:a37ecc6a74]Die geldt alleen voor de eerste eigenaar, vandaar dat je de bon moet bewaren….
 • [quote:5cf0e62ce5="Hans60"]… en ik vraag me sindsdien ook af waarom je in hemelsnaam een bon nodig hebt voor levenslange garantie; dat geldt toch voor het product, denk je??
  Die geldt alleen voor de eerste eigenaar, vandaar dat je de bon moet bewaren….[/quote:5cf0e62ce5]Dat bedoel ik: Dat is natuurlijk belachelijk, een leverancier die garantie geeft voor zijn product gedurende de leeftijd van zijn koper!?!
  Ik denk dat ik vanaf nu alles maar aankoop op naam van mijn kleinzoon…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.