Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

2 netwerkadapters en VPN

Anoniem
rontuijnman
4 antwoorden
  • Wanneer ik een VPN verbinding met mijn werk opzet, dan wil bijvoorbeeld Outlook geen mail meer verzenden en zijn er ook andere programma's die niet langer het internet op komen.
    Daarom heb ik een tweede netwerkadapter gekocht en geïnstalleerd. Beide adapters hebben een vast IP-adres. Ik wil nu alle verkeer naar buiten en naar binnen over de ene adapter leiden en alle VPN-verkeer met mijn werk over de andere. Hoe krijg ik deze taakverdeling doorgevoerd onder XP Pro?
  • Statische routes aanmaken
  • [quote:aa676a726e="Sicko"]Statische routes aanmaken[/quote:aa676a726e]
    Ok!… Zojuist even gegoogled (kende het hele fenomeen static routes niet) maar kom nog niet helemaal uit de instellingen. Zou je me met een voorbeeldje op weg kunnen helpen?
    Mijn eigen netwerk heeft 192.168.2.nnn en op mijn werk gebruiken we 192.168.1.nnn. Adapter 1 = 192.168.2.100 en adapter 2 = 192.168.2.200
  • Maak je een VPN met de in Windows aanwezige VPN client? In dat geval had je die tweede adapter niet hoeven te kopen… Je moet in de eigenschappen van de verbinding, op het tabblad netwerk dubbelklikken op TCP/IP, vervolgens naar 'geavanceerd'. Hier zet je het vinkje bij 'default gateway op het remote netwerk gebruiken' uit. Op deze manier kan je PC nog steeds op Internet op het moment dat er een VPN actief is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.