Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

'"Geen draadloze netwerken binnen bereik gevonden

Anoniem
MartienComp
10 antwoorden
 • Ïk krijg met mijn Compaq nc6400 sinds gisteren ineens steeds deze melding. "Geen draadloze netwerken binnen bereik gevonden. Zorg dat de schakelaar […] is ingeschakeld[..]" . Die schakelaar staat gewoon aan. Ik heb het een keer vaker gehad en na lang Googlen kwam ik op een oplossing maar helaas kan ik me die niet meer herinneren en ik vind het ook niet meer terug. Ik weet nog wel dat ik "ergens" in Windows aan kon geven dat ik voor het maken van draadloze netwerken wél of niet de software van de fabrikant van die draadloze adapter wilde gebruiken. Ik formuleer het in mijn eigen woorden want zoals gezegd, ik kan het ook in Windows niet meer terugvinden maar daar kwam het wel op neer. Weet iemand misschien wat dat geweest kan zijn? Alvast bedankt. Martien.
 • ga eens na of je software van de fabrikant van je draadloze adapter opje pc hebt zitten; dat is de plek voor de keuze uit die software of windows zero configuration.
  anders: ga configuratiescherm-(systeem-hardware)-apparaatbeheer,
  klik plusje voor netwerkadapters open, selecteer je draadloze adapter, klik er rechts op en kies "installatie ongedaan maken".
  herstart de pc, waarna windows de adapater opnieuw installeert.
 • [quote:acece3353c="derkdejong"]windows zero configuration.
  [/quote:acece3353c]
  Windows Zero Configuration was in elk geval waar ik naar zocht, ik ga eens verder kijken , bedankt!
 • Helaas geen succes, er was geen speciaal softwarepakketje geinstalleerd voor de draadloze adapter en ook installatie ongedaan maken / opnieuw installeren helpt niets. de situatie is dus zo dat apparaatbeheer aangeeft dat het apparaat correct werkt, echter als ik kies voor beschikbare draadloze netwerken weergeven, dan verschijnt die melding van "geen draadloze netwerken binnen bereik" vrijwel meteen het lijkt wel of windows niet eens probeert om zelfs maar te zoeken :S overigens, mijn router is wel te benaderen (via een netwerkkabel uiteraard) dus ik neem aan dat die niet defect is en er zijn altijd wel een stuk of acht netwerken in de buurt te zien (weliswaar beveiligd maar ze zijn er wel degelijk!)
 • [quote:17bb5298b9]sinds gisteren[/quote:17bb5298b9]
  Kun je nog een ouder herstelpunt terugzetten?
  Heb je op virussen gescand met je eigen scanner en MBAM?
 • [quote:7e0552ff25="Tirm"][quote:7e0552ff25]sinds gisteren[/quote:7e0552ff25]
  Kun je nog een ouder herstelpunt terugzetten?
  Heb je op virussen gescand met je eigen scanner en MBAM?[/quote:7e0552ff25]
  Ik ga idd nog eens wat meer herstelpunten proberen, is wel een hardnekkig probleem deze keer.. bedankt voor het snelle meedenken allemaal
 • Kan het zijn dat de zender/ontvanger zelf defect is?
  Als het een interne zender/ontvanger is (en dat lijkt me wel gezien hetgeen je beschrijft) dan zou je het eens met een externe kunnen proberen. Die sluit je gewoon aan op een van de USB-poorten en na configuratie moet je daarmee dan wel succes hebben. Vergeet niet om - op het moment dat je die externe gebruikt - het schakelaartje van de ingebouwde zender/ontvanger op "off" te zetten.
  Zoek eventueel op "Wireless USB adapter" en je zult genoeg hit vinden.
  De goedkoopste zitten tussen de 10 en 15 euro.
 • [quote:7421e0f060="helicop"]Kan het zijn dat de zender/ontvanger zelf defect is?
  [/quote:7421e0f060]Heb ik wel aan gedacht maar hij staat wel gewoon in apparaatbeheer met de melding "dit apparaat werkt correct". Kan er dan toch nog een defect zijn?
 • Staat de wifi adapter mogelijk ingesteld op 'alleen 802.11b' netwerksnelhied? Dan zie je alleen de 11Mbit netwerken en als die er niet zijn…. Of staat de adapter op een bandbreedte van 40 MHz? Zet hem dan eens op 20 MHz.
 • [quote:ecc180eae9="MartienComp"]Heb ik wel aan gedacht maar hij staat wel gewoon in apparaatbeheer met de melding "dit apparaat werkt correct". Kan er dan toch nog een defect zijn?[/quote:ecc180eae9]

  Ja, dat kan toch wel. Als bijvoorbeeld het zendgedeelte stuk is. Zou bijvoorbeeld de 'antenne' defect zijn, dan kan het systeem dat niet 'zien'.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.