Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Router installeren

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Ik maak momenteel gebruik van Online. De modem (THOMSON ST706) is volgens de helpdeskmedewerker geschikt voor IPv6. Dat obstakel is dus niet meer aan de orde. Maar ik wil mijn huidige router (niet de modem) vervangen door een nieuwe (Sitecom 300N-XR WL-306). Ik krijg dit ding echter niet aan de praat.

  De huidige situatie is zo:

  - momenteel maak ik gebruik van statische ip-adressen (dhcp uitgeschakeld)

  - de gateway en dns is 10.0.0.138 en heb ik handmatig ingevuld bij de instellingen van de (draadloze) internetverbinding op de computer

  Tot hier begrijp ik het. Ik raak de weg kwijt zodra de nieuwe router is aangesloten op het modem. Ik zet hiervoor de instellingen van de verbinding op automatisch. Volgens mij is de fabrieksinstelling van de router dat dhcp aan staat. Er zou dan toch een internetverbinding moeten zijn?
 • Hoe heb je de Sitecom verbonden met de Thomson? Persoonlijk zou ik niet kiezen voor statische IP adressen omdat meestal meer problemen geeft dan het oplost. In principe zou ik de boel stap voor stap instellen. Netwerk ok voor Thomson, daarna pas de Sitecom aansluiten (ik ga ervan uit dat de Sitecom de 2e router is). Via bv Lan naar Wan. Via Lan naar Lan kan ook, alleen dat moet bij de 2e router de dhcp uit en verder een vast IP instellen voor die 2e router wanneer je die wilt instellen.
 • Ik heb twee kastjes. Een modem van Online en een router die de internetverbinding draadloos maakt. Alles werkt naar behoren en met de statische ip-adressen heb ik nooit problemen. De huidige router wil ik vervangen door de Sitecom. In principe blijft alles dus hetzelfde, behalve dat het een ander apparaat is en het wat mij betreft dynamische ip-adressen worden.

  Ik denk: nieuwe router aansluiten (waarvan standaard dhcp ingeschakeld is) en de instellingen van de verbinding op automatisch zetten. Dan zou het toch moeten werken? Of heb ik toch met een gateway en dns te maken?
 • Als je bij de status van de router kijkt, welk IP-adres heeft de WAN-zijde dan? Krijgt de router een IPv4 of een IPv6 adres?
 • In de oude situatie zijn de instellingen handmatig gedaan. Dus een vast ip-adres, een vaste gateway en een vast dns-adres.

  Als ik de oude router ertussenuit haal en een verbinding aanleg rechtstreeks uit de modem van Online, dan zegt ipconfig dat ik een IPv4-adres van 192.168.1.64 heb. De gateway is dan 192.168.1.254. De instellingen voor de verbinding staat dan op automatisch.

  Nu is het dus de bedoeling dat ik er weer een router tussen zet. Niet de oude, maar die van Sitecom. Dat heb ik gedaan, alleen wil er geen verbinding tot stand komen. Wat doe ik verkeerd?
 • Laat eerst alles eens automatisch toewijzen in en door de router. Dus bij WAN: DHCP client inschakelen. Bij LAN: DHCP server inschakelen. Op de PC: DHCP client inschakelen en IP-adressen automatisch laten verkrijgen. Nu zou je verbinding moeten kunnen krijgen met internet. Dan kun je vervolgens uit gaan zoeken in welk subnet de IP-adressen liggen en , indien nodig, overgaan tot het weer handmatig instellen van de diverse adressen.
 • als ik je start vraag en je nu laatste antwoord bekijk heb je 2 echt verschillende ip adressen

  in de vraag een 10.0.0 serie en in het antwoord een 192.168.1 serie

  en dat gaat niet

  je zal eerst je modem ip adres zien te weten te komen en 192.168.1.??? is wel de goede serie voor online
  zorg wel dat de extra router in de niet ook in de 192.168.1.??? serie komt bij gebruik van modem ~ wan
  de 10.0.0. serie is meer van kpn

  je ip adres voro het internet wordt door het modem/ router niet direct zichtbaar gehouden

  je kan nu 2 dingen doen

  1 je extra router als extra beveiliging houden en modem op wan zetten (heb ik destijds ook gedaan)
  of zoals ook geopperd wordt de router functie van de extra router uitschakelen en modem op lan doen

  het dhcp gebeuren vast of dhcp
  tussen modem en wan is eigfenlijk dhcp verplicht

  tussen de router en computers mag dhcp uit wezen

  komt nog de vraag wat is dan wat ik voor dns en gateway moet invullen

  bij modem op wan: de eerste router vanaf de computers gezien
  bij modem op lan: de gegevens van het modem (192.168.1.254)
 • Het heeft even geduurd, maar nu internet ik via de nieuwe router. Helaas alleen maar bedraad. Draadloos lukt niet en ik kan de oorzaak niet achterhalen.

  Ik heb statische ip-adressen, nu in de serie 192.168.1.???.

  Bij de dns en de gateway staan 192.168.1.254 ingesteld.

  Alles werkt, maar dus alleen bedraad. Als ik probeer te pingen zonder draad, dan kan hij de server niet vinden. Op XP kan ik de oorzaak niet achterhalen. Windows 7 zegt dat DHCP niet ingeschakeld staat, maar dat is logisch want ik heb statische ip-adressen.

  Wat kan ik doen om de oorzaak te achterhalen en op te lossen?
 • Waarom gebruik je statische IP-adressen?
  Waarom gebruik je twee routers (de SpeedTouch is immers ook een router)?
  Ik zou zeggen: gebruik even alleen de SpeedTouch en stel op alle PC's DHCP in…

  Overigens vraag ik me af of de ST706 geschikt is voor IPv6. Hij wordt in ieder geval niet ondersteund door XS4All op een native IPv6 verbinding…
 • Ik gebruik geen twee routers tegelijk. Ik wilde de oude (de SpeedTouch) vervangen door de nieuwe (Sitecom). Dat is inmiddels gebeurd. Dynamische ip-adressen is geen optie. Uitgangspunt is dus internet via de Sitecom met statische ip-adressen. Bedraad lukt inmiddels. Maar nu zitten we met allerlei kabels in de woonkamer (en nog een verlengkastje) om te kunnen internetten, terwijl we draadloos gewend zijn. Ik krijg dit echter niet aan de praat.
 • Met statische IP zou dit gewoon ingesteld kunnen worden. Alleen moet je voor de Wlan een ander IP kiezen dan voor de Lan adapter in die computer. Wanneer er ook nog een Mac adres koppeling is, een Wlan kaartje een ander Mac Adres heeft dan een Lan aansluiting. Waar je verder aan moet denken is dat de router overweg kan met het gekozen IP adres. Wanneer dit bedraad al werkt, zou ik verwachten dat het draadloos ook gaat werken.

  Geef even aan wat er voor draadloos niet werkt. Krijg je de juiste SSID te zien of dat nog niet eens?
 • Het is inmiddels allemaal gelukt, maar wel met een andere router. Het is de Sweex LW150. Ik kan zowel dynamische als statische ip-adressen gebruiken. Blijft er nog één probleem over: port forwarding. Ik heb met de handleiding van portforward.com om een poort open te zetten voor uTorrent, maar het programma blijft aangeven dat de poort dicht zit. Wat kan er aan de hand zijn?
 • Ah vandaar de statische ip adressen :)

  Je moet forwarden op 2 plekken. Zoals al eerdere gezegd is die thompson modem ook een soort router (je kan er, als ik de goede voor me zie, ook meerdere computers op aan sluiten)

  Je zult dus eerst in de thompson modem de poort moeten forwarden naar de nieuwe router toe. Vervolgens moet je in je nieuwe sweex router ook de poort forwarden naar het ip van de betreffende pc.


  Als je dat al gedaan hebt/ niet lukt, kan je dan stap voor stap met screens uitleggen wat je gedaan hebt?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.