Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Linux/Unix Router ?

Anoniem
None
1 antwoord
 • Op het werk hebben ze inmiddels veel te veel PC's in 1 netwerk hangen en ik wil dit graag verder opsplitsen in verschillende VLANS.

  Daarvoor heb ik routers nodig. Hardware routers zijn te duur. De servers draaien virtueel (XEN). Nu had ik als plan om virtuele routers in te zetten. Bijvoorbeeld met Linux of BSD. Probleem word dan het geheugen en harddisk opslag op de virtuele server.

  Deze routers dienen dus zonder Network Address Translation te routeren (een echte router dus en geen Gateway), IPv6 te ondersteunen en als het even kan EIGRP.

  Nu weet ik dat dit waarschijnlijk niet het forum is om er na te vragen maar wellicht dat iemand het weet. Doordat distrubities zoals Smoothwall en IPCop zo lekker klein zijn en weinig ram gebruiken ben ik op zoek naar een soort van Linux Router die het bovenstaande ondersteunt.

  Ter vergelijking een kale Debian installatie is 550MB en neemt 256MB ram in en M0n0wall is bijvoorbeeld maar 80MB en neemt 32MB in.

  Zijn er distributies van Linux of BSD versies geschikt als EIGRP IPv6 router? Ik heb behoorlijk aantal geprobeerd zoals smoothwall, IPCop, FreeSCO, etc maar deze functioneren bijna allemaal als gateway of missen de ondersteuning voor IPv6. Alleen geschikt voor Internet delen dus…

  Bestaan er Linux/Unix software routers of dien ik toch zelf iets te brouwen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.