Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloze verbinding valt steeds weg

Anoniem
Muraglie17
14 antwoorden
 • Hallo Allemaal

  Ik ben nieuw op dit forum en ik heb een probleem. Ik ben woonachtig in Italie en woon op het platteland. Ik heb wifi internet via en particulier bedrijf. Er gaat vanaf de schotel op het dak een kabel naar een klein doosje met voeding. Hieruit gaat weer een kabel naar mijn draadloze router USRobotics 5461. Het werkt op zich wel, maar de verbinding wordt ongeveer om het uur verbroken. Ik moet dan mijn router even van de stroom afhalen, en dan doe hij het weer. Ik heb al verschillende dingen geprobeert zoals: Ik heb de router in een andere ruimte gezet en niet dichtbij een dect telefoon. Ik heb de beveiliging van mijn router veranderd naar een WEP open ( ik had WPA2 and WPA (PSK) met TKIP en AES. Ik heb een software upgrade gedaan van mijn router. Al deze dingen hebben niet geholpen. Ik heb overigens de beveiliging weer terug gezet naar WPA2 WPA. Het kleine beeldschermpje geeft bijna altijd aan dat er een goede verbinding is met de router, maar ik kan dan internet niet op. Mijn mail doet het dan ook niet. Wat kan het probleem zijn? Kan iemand mij helpen???
 • Welke windows? Kijk in ieder geval even hier
  http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=66501
  http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=63196
 • Beste Tirm,

  ik heb xp pro. Met de bovenste link ben ik wat dingen aan het uitproberen. De onderste link is voor windows 7. Het kan wellicht door het beton komen. Ik zal ook nog eens kijken of ik met een verlengkabel de router in een andere ruimte kan zetten. Ik hoop dat je een oplossing hebt voor me.
 • Zie je kans om - al is t maar tijdelijk- je PC rechtsstreeks aan je modem te hangen mbv een UTP kabel?
  Dan sluit je binnenshuis mogelijke obstakels uit.
  Ik weet wel dat Italië nou niet bekend staat om een uitgebreid en goede internetstruktuur. ( vrienden van kids wonene er en die klagen steen en been )
  Als de problemen dan over zij n ligt t binnenshuis, anders is t je provider en moet je mss veranderen…
  suc6 Anjo
 • Wat ook nog wel eens kan helpen bij een brakke verbinding is een vast IP-adres
  http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=68294 laatste post
 • Ciao Anjo,

  Sorry dat ik nu pas reageer. Heb het weekend gewerkt. Ben net thuis. Ga maandag of dinsdag even aan de slag.
  Houd je op de hoogte.
  Groet,
  Peter
 • Ciao Tirm,

  Bedankt voor je bericht. Ga hier maandag of dinsdag mee aan de gang.

  Houd je op de hoogte.

  Groet,
  Peter
 • Controleer hoe lang de verbinding geldig blijft. Normaliter wordt die tijd, lease (bijvoorbeeld te zien via ipconfig /all in Opdrachtprompt venster) genoemd.
  Wanneer die toevallig maximaal 1 uur is, lijkt me dat de meest logische verklaring. Zelf zou ik het probleem niet (direct) in Windows zoeken en dit is de handigste manier om dat ook uit te sluiten. Mocht de lease inderdaad slechts 1 uur zijn, dan moet je kijken of de router de lease zelf kan vernieuwen.
 • Beste Hans,

  Ik heb net gekeken via cmd/ipconfig/all en iid de lease duurt 1 uur. Ik kijk net in mijn router en daar staat hij op 1 uur. Wat kan ik beter doen? 100 dagen??? of zoiets of juist 1 dag?

  Groet,
  Peter
 • Hoi Hans,

  Ik heb vanmorgen de lease ingesteld op 1 dag, maar ik moest net toch weer mijn router van de stroom afhalen omdat ik weer niet het internet op kon. Moet toch een ander probleem zijn denk ik.

  Groet,
  Peter
 • Het kan een probleem met de router zijn, maar meestal is het de provider. Zelf heb ik dit ondervonden met mijn Sitecom 201 router uit 2002 en provider UPC. Jaren heeft dat ding goed gewerkt, toen plotseling niet meer. UPC zei dat het ding volgens een fout protocol zou werken.
  Vorig jaar had ik de Sitecom weer tijdelijk nodig en toen bleek die gewoon weer te werken. En tijdelijk is dus nog steeds.

  Op zich zou de router zelf de lease moeten verlengen na 1 uur. Instellen op 1 dag heeft volgens mij geen zijn omdat de provider de lease bepaalt. De router moet gewoon binnen dat uur en/of wanneer dat nodig is, zelf de lease vernieuwen.
 • Hoi Hans,

  Wat zou het probleem dan kunnen zijn bij de provider? Ik moet ze wel kunnen vertellen wat ze moeten veranderen.
  Groet,
  Peter
 • Ik denk dat het probleem is opgelost. Heb mijn router op een vast
  IP-adres gezet en tot nu toe gaat het goed. Ben niet zo technisch met dit soort dingen dus heeft even geduurt. Bedankt iedereen voor de goede adviezen !!

  Groet,

  Peter
 • Mooi dat dit lijkt te werken! Iha zal het IP adres vaak ook het zelfde blijven. Houd er wel rekening mee dat de provider het IP adres zou kunnen veranderen voor het geval het een keer niet meer werkt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.