Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloze USB hub

Anoniem
Intruder
4 antwoorden
  • Hallo,

    Ik heb een draadloze USB Hub…type
  • Maakt de USB hub gebruik van je draadloos netwerk? In dat geval zal het geluid over het draadloos netwerk naar de USB hub gestreamd worden. Dit is iets wat best wel wat bandbreedte kost en dus voor haperingen kan zorgen als de USB hub geen optimaal bereik heeft.
  • Hij zit inderdaad in het draadloos netwerk, maar dat zit mijn laptop ook…en als ik hier naar luister zijn er geen haperingen dus dat is dan toch vreemd heb een redelijke snelle verbing ( 15Mb ) en via het radiotype N…
  • De Internetverbinding staat hier verder los van, het verkeer blijft lokaal op je eigen netwerk. Ook heeft het er niks mee te maken dat je op je laptop wel probleemloos af kan spelen, daar zit andere hardware in dan in de USB hub. Waarschijnlijk is de laptop uitgerust met een betere antenne en een betere radio dan de hub.

    Ook maakt het verschil of je de muziek ergens vandaan afspeelt (zoals je op de laptop doet), of dat je de muziek ergens naartoe stuurt (zoals naar de hub). Bij dat laatste komen er namelijk nog extra zaken bij kijken waardoor er meer bandbreedte nodig is op het netwerk en de gegevensoverdracht gevoeliger is voor fouten.

    Heb je de mogelijkheid om de USB hub dichter bij het access point te plaatsen om te kijken hoe het dan gaat?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.