Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

computer ziet draadloos netwerk niet

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Mijn buurvrouw heeft een Linksys model WRT120N router aangeschaft voor draadloze internet verbinding.

  De router is in overleg met de helpdesk van Linksys ingesteld.

  Desondanks 'ziet' haar computer het draadloze netwerk helaas niet.

  Volgens de helpdesk van Linksys is dat een hardware probleem van mijn buurvrouw's comp.

  Mijn eigen netbookje ziet het draadloze netwerk wel, ik kan er ook op inloggen en heb dan een goede verbinding met internet. Waarom lukt dat mijn buurvrouw niet?

  Comp buurvrouw: Aspire 5633WLMi | Intel core 2 processor T 5500 1,66 GHz,66Mhz FSB 2 MB | 120GB HDD | 1GB DDR2 | 802.11a/b/g wireless LAN (Intel (R) PRO/Wireless 3945ABG Network Connection) | Windows XP Service Pack 3

  Mijn netbookje: Compaq mini 110c | Atom processor | 1Gb intern geheugen | Broadcom 802.11b/g-netwerk adapter | Windows XP Service Pack 3
 • Kan natuurlijk in de sterkte van het signaal zitten: als dat te zwak is dan detecteert de ontvanger van de buurvrouw het signaal misschien niet; probeer eens dichterbij te komen met de pc van de buurvrouw.

  Misschien zit het in het type van het signaal (a/b/g/n) of een combinatie daarvan. Niet elke ontvanger kan met elk type/combinatie ervan omgaan, experimenteer daar eventueel eens mee.
 • Mocht dat niet werken: Ziet de computer uberhaupt draadloze netwerken? Zo niet, waarschijnlijk heb je dan geen of niet de juiste drivers er op staan.
 • Wat is het broadcast signaal dat in de router ingesteld is? Als het 12 en hoger is dan kan het zo zijn dat het komt door de driver van de draadloze netwerk kaart.
 • Heb je haar computer ook bij je thuis geprobeerd? Zo ja, dan wordt ook jou netwerk niet herkend. Vaak staat de Wlan gewoon niet ingeschakeld. Soms ligt de firewall dwars. Vertel stap voor stap wat je gedaan hebt en wat de eventuele foutmeldingen zijn.
 • Jaap H, de computers en de router stonden op hetzelfde bureau. Afstand lijkt niet het probleem te zijn.

  Blackhawkdesign heeft een punt. Mijn netbook zag de diverse bekende netwerken van bij ons in de buurt. De comp van mijn buurvrouw zag slechts een (onbekend) netwerk. We hebben wel de laatste drivers voor de Intel Wireless netwerkadapter gedownload en geinstalleerd, maar dat bood geen soelaas, er veranderde niets.

  tomvdlee, wat is een broadcast signaal?

  Hans.Vosman, ik heb zelf geen draadloos netwerk. Maar mijn netbookje dat ik had meegenomen, herkende zonder problemen haar draadloos netwerk. Na het invoeren van de netwerksleutel kon gewoon worden ingelogd.
  Hoe kun je zien of Wlan ingeschakeld staat?

  Het enige dat we gedaan hebben is de routerinstellingen aanpassen op aanwijzing van een medewerker van de Linksys helpdesk.

  Omdat mijn netbookje het netwerk wel oppikt denken wij dat het probleem in mijn buurvrouw's computer gezocht moet worden.
 • De gebruikers handleiding van de 5633 kon ik niet vinden, wel die van de 5630. Op dat systeem zit een Wlan schakelaar aan de voorzijde. Wanneer je tenminste 1 Wlan kan ontdekken, zou ik de rest ook verwachten. Controleer stap voor stap of de Wlan goed staat ingesteld. In de handleiding werd nog iets gezegd over 'Acer eNet Management'. Dat programma kan oa nagaan wat de status is. Dit kan ook met de Windows software, maar kennelijk lukt dat niet.
 • We gaan kijken naar die Wlan schakelaar, bedankt voor de tip.
 • Onbeked netwerk, heet dat ding ook zo? Of is het gewoon een netwerk met een naampje.

  In het eerste geval begint het meer en meer op een driver issue te lijken. Volgens windows ben ik ook vaak met onbekende netwerken verbonden, soms slaan ze nergens op, andere keren kloppen ze wel. Weet je 100% zeker dat je de goeie drivers hebt? Heb je een merk pc zoals acer, asus e.d. : Dan kan je de drivers van hun website afhalen.
 • Nee, dat onbekend netwerk heeft wel een naam, maar je kunt er niet op inloggen.

  Wbt de drivers, in apparaatbeheer zie ik geen gele uitroeptekens. Dat betekent toch dat alle vermelde hardware correct is geinstalleerd, incl. de netwerkadapter?
 • dat is maar ten dele waar. windows constateert (alléén) dat er voor de betreffende hardware drivers zijn geïnstalleerd en zegt dan dat alles coorect werkt. maar dat is dus maar de helft van het verhaal, want die correcte werking wordt niet gechecked….
  doe eens in apparaatbeheer: selecteer de draadloze adapter, klik rechts en kies "installatie ongedaan maken".
  sluit schermpje netjes af en laat de pc opnieuw opstarten.
  nu gaat windows de kaart geheel opnieuw installeren.
  vaak zie je dat daarna het probleem is opgelost.
 • 1. Wanneer je de netwerkinstellingen wil controleren, dan begin je in het 'Netwerkcentrum' (Windows 7). Als daar de optie 'Draadloze netwerken beheren' is te zien, dan is er in ieder geval iets als een draadloos netwerk mogelijk.
  2. Door op 'Netwerkverbindingen' te kijken, zie je alle netwerk verbindingen die Windows denkt te hebben. Daar staat soms iets raars tussen, dat negeren. Het gaat om wat je in ieder geval moet zien. Soms staat er een kruis door oid, uitgeschakeld. De betekenis spreekt voor zich …
  3. Tja, dan het kanaal achterhalen dat de router gebruikt, gewoon checken zou ik zeggen, het kan toevallig buiten het bereik zitten. Ik gebruik zelf inSSIDer om na te gaan of de draadloze netwerkkaart werkt en wat er aan draadloze netwerken in de buurt aanwezig is.

  Wat je allemaal wel of niet moet doen, dat is moeilijk op te schrijven. Wat ik wel weet is dat de Windows Help vaak praktische informatie kan geven. Startpunt is in alle gevallen informatie van wat er wel/niet is, de stappen 1, 2 en 3 kunnen je daarbij helpen. We kunnen gewoon in het wilde weg gissen, dat geeft iha weinig zinvolle informatie.
 • Hoewel de adviesen en informatie Hans.Vosman en DerkDeJong al zeer handig zijn, misschien wat praktische tips:

  Ik zou zo te werk gaan:

  1. Ik zou eerst de router helemaal loskoppelen en slechts met de adapter aansluiten NAAST de pc waarom het gaat. Als de pc vervolgens het netwerk ziet(en verbinding kan maken), volg A anders volg B.

  A: Het signaal wordt mogelijk gestoord
  1) Download het programma 'inSSIDer ' wat Hans aangaf en bekijk welke netwerken er nog meer zijn.
  2. Kijk vervolgens naar de channels/kanalen waarop deze netwerken zitten. Probeer er 2 kanalen tussen te laten zitten. Is dit mogelijk, kies dan een kanaal die in de buurt zit van een ander signaal wat zwakker is zodat deze minder stoort.
  3) Zet de router weer op zijn oude plek neer en kijk of het nu wel lukt.
  p.s.: Het kan soms ook door de woning komen, dikke muren of andere apparaten die het signaal storen

  B: Je computer is niet correct ingesteld
  1) Probeer eerst het advies van Derk
  2) Navigeer naar de website van de fabrikant van je computer.
  3) Zoek aan de hand van je model de juiste pagina op en download de netwerkdrivers en installeer deze.

  Succes!
 • De buurvrouw heeft verder experimenteren met drivers en instellingen niet meer afgewacht. Ze heeft een draadloze usb netwerkadapter aangeschaft. Deze werkte direct.

  Allemaal hartelijk dank voor jullie adviezen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.