Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Geen draadloos bereik op zolder

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Mijn situatie is als volgt:
  De modem staat in de meterkast beneden.
  In deze meterkast komen ook alle netwerkkabels bij elkaar die naar de twee bovenliggende etages gaan. In deze meterkast staat ook de Router, de Linksys WRT160NL. Die voorziet alle etages van internet. Op de bovenste etage heb ik een Switch op een netwerkkabel aangesloten met daarop twee computers en een spelcomputer. Nu is het draadloos bereik op de zolder waardeloos. :cry:
  Kan ik in deze situatie simpelweg de router voor de Switch verwisselen? :D
  Of sterker nog, kan ik de Router in de meterkast verwisselen voor een Switch, en op de middelste etage de Router aan de netwerkkabel hangen? :P

  Ik ben echt een leek, misschien is er wel een betere/ander oplossing. :roll:

  Bij voorbaat dank voor de reactie.
 • Je kunt niet zo maar de switch en de router wisselen. Het meest handige lijkt mij nu om een extra accespoint op de switch, die op de verdiepingsvloer staat, aan te sluiten. Met een accespoint hou je ook gewoon het peer to peer netwerk (dus bestanden delen onderling) Is dat niet nodig, dan kun je ook een extra wirelessrouter ipv een accespoint nemen, zijn iets goedkoper.
 • Dank je wel voor de reactie,

  We gaan een extra wirelessrouter aansluiten.

  Gr,

  Paul
 • Er zit een verschil tussen een draadloze router en een access point waar peter het over heeft.Een draadloze router routert het verkeer of het netwerk, waar een access point alleen maar toegang geeft tot het netwerk. Een nieuwe router creëert een nieuw netwerk binnen je bestaande netwerk, het gevolg: alle computers die met die nieuwe router verbonden zijn kunnen niet bij de computer komen die op de oude router zijn aangelosten.

  Je kan een router ook downgraden naar een access point, vereist wel wat kennis. Als je alleen gebruik maakt van internet en geen bestanden deelt dan zul je geen verschil merken.

  Succes!
 • [quote:da67b91afc="Paul Oegstgeest"]Op de bovenste etage heb ik een Switch op een netwerkkabel aangesloten met daarop twee computers en een spelcomputer. Nu is het draadloos bereik op de zolder waardeloos. :cry:[/quote:da67b91afc]Zonder switch heb je wel goed bereik? Of is de tekst alleen maar wat verwarrend?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.