Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

2e netwerk, wel te zien maar zonder internet

Anoniem
blackhawkdesign
7 antwoorden
 • Situatie is de volgende: Speedtouch router werkt goed, nu wil ik een tweede netwerk aanleggen ongeveer op 20 meter afstand van de speedtouch, met een Linksys router die vandaar draadloos internet doorgeeft. Ik heb een netwerkkabel van de speedtouch naar de tweede Linksys router gelegd. De Linksys zend wel signaal uit, maar internet doet het niet. De lampjes branden allemaal op de Linksys. De speedtouch heeft een range in 192..168… de Linksys komt met 169…… Dit klopt dus niet. Wie weet er een oplossing? Kabels zijn getest en ok.
 • Kabels zelf gemaakt? De juiste paring aangehouden?
  1 = oranje/wit
  2 = oranje
  3 = groen/wit
  4 = blauw
  5 = blauw/wit
  6 = groen
  7 = bruin/wit
  8 = bruin

  Deze volgorde is belangrijk i.v.m. de twisting van de aderparen, als je een andere volgorde aanhoudt klopt dit niet meer. Sommige devices schakelen over naar een lagere netwerksnelheid, andere weigeren totaal om verbinding te maken.
 • Ik vertelde al dat de kabels ok zijn. Dus daar kan het niet aan liggen. Als ik een het eind van de kabel (die dus in de Linksys gaat) een pc aansluit, heb ik gewoon alles, ook internet.
 • dan lijkt het er op dat je een cross kabel moet gebruiken
 • Wel ip nr krijgt die 2e of heb je hem op ingesteld (ingang)?
  Welke range ip nrs laat je de 2e uitdelen?
 • Speedtouch: 192.168.1….. Subnet 255.255.255.0 Linksys 169…….255.255.0.0. Klopt dus niet. Schreef ik al. Heb een cross kabel gebruikt, maar dat moet toch ook? Moet ik misschien alles handmatig instellen in de Linksys? Heb hem zowel in de internetaansluiting als in een van de 4 andere poorten geprobeerd.
 • Je kan één dekkend netwerk maken, wel die routers met een kabel verbinden van LAN naar LAN en dan moet er nog e.e.a gebeuren, ga deze topic eens bestuderen http://forum.computertotaal.nl/phpBB….php?p=1443442 en dan vooral de daar genoemde http://gathering.tweakers.net/forum/…ages/1260465/0
  Daar zul je zien dat je ook twee netwerkjes kan maken.

  Het twee-routers-verhaal is al op de forums meerdere malen verteld maar bij deze links zie je niets over "cross kabel".

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.