Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerk probleem

Anoniem
None
6 antwoorden
  • een kennis van mij heeft een netwerk dat beveiligt is op 1 pc maar op de laptop heeft deze dat niet en toch zit hij op de zelfde router hoe kan dat en hoe los ik dit op
  • De beveiling (WPA of anderzijds) stel je in op de router en is dan van toepassing op alle computers / laptops die draadloos verbinding willen maken.
  • klopt helemaal maar op de laptop geeft hij aan dat de zelfde router die beveiligt is op een onbeveiligde netwerk zit ( dus 1 netwerk 1 pc beveiligt en 1 laptop onbeveilgt de router is een linksys wrt54g je kunt niet in de setup komen vraagt om paswoord en inlog die weten ze niet meer ik heb de router al eens gereset maar ook dit helpt niet ) hoe dit optelossen is mij een raadsel dus is alle hulp welkom
  • Ik verwacht dat die computer geen gebruik kan maken van het netwerk dus eigenlijk is het een foute melding. Eigenlijk is er dus geen verbinding … Ga na of de beveiliging goed is ingesteld of goed ingesteld kan worden. Soms wordt WPA2 niet ondersteunt en soms is de beveiligingscode nog niet (goed) ingevoerd.
  • [quote:cde38b8375="lsc.b"]linksys wrt54g (..) ik heb de router al eens gereset [/quote:cde38b8375] Had je die wel gereset zoals in deze hyperlink is beschreven? How to Reset the Linksys WRT54G Wireless-G Router.
    [quote:cde38b8375="lsc.b"]en 1 laptop onbeveilgt [/quote:cde38b8375] Welke Windows versie/Service Pack, en hoe heb je daarop het draadloze netwerk geconfigureerd?
  • Bij een harde reset verdwijnt inderdaad alle beveiliging op de WRT54G.
    Dan met een bedraade pc inloggen op (default voor de wrt) 192.168.1.1 admin/admin en weer opnieuw instellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.