Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Verbindingsprobleem router (D-Link)

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Recentelijk heeft een Ziggomonteur bij ons een nieuw modem geplaatst, aangezien het vorige verouderd bleek na klachten van mij over traag internet. De vorige router bleek eveneens verouderd, want daar deze slechts 54Kbps kon verwerken, zou deze de internetsnelheid limiteren.

  Hierop heb ik besloten om een nieuwe router te kopen en na enige oriëntatie en wat advies in de winkel, ben ik gekomen tot een router van het merk D-Link, type DIR-615.
  Thuis bleek deze zo geïnstalleerd en binnen no-time had ik internet op een van de laptops. Hierbij heb ik ook gelijk een beveiliging ingesteld (WPA-personal met netwerksleutel). Ook een minilaptop van Samsung was zo op het internet na het ingeven van de sleutel.

  Mijn eigen vaste computer bleek wat lastiger. Deze maakt gebruik van een draadloze USB-ontvanger van het merk Belkin. Nu heb ik hier wel internet op gekregen, maar er is sprake van een verbindingsprobleem. Iedere dag wanneer ik de computer opstart of herstart, wordt er niet automatisch verbinding gemaakt. Een kijkje bij de beschikbare netwerken leert dat het betreffende netwerk wel wordt gevonden. Meestal verschijnt erachter dan de mededeling 'De instellingen die op de computer zijn opgeslagen komen niet overeen met de vereisten van het netwerk'. Soms verschijnt ook 'De mogelijkheden van de netwerkadapter komen niet overeen met de vereisten van dit netwerk'.
  Toch is dit feitelijk onzin, aangezien de instellingen correct zijn en de adapter het geheel ook ondersteunt. Wanneer ik namelijk eenmaal verbinding heb, waarvoor ik overigens niet meer hoef te doen dan een keer of 10 op 'netwerklijst vernieuwen' drukken, is deze snel en ook stabiel (valt eigenlijk nooit weg).
  Dit verbindingsprobleem is vrij irritant, want hierdoor duurt het vaak 10 minuten voordat ik verbinding heb en op internet kan.
  Vreemd genoeg hebben beide laptops en een I-phone hier geen last van. Deze maken na opstarten wel automatisch verbinding.

  Nu is mijn vraag: is hier iets aan te doen middels een instelling? Zou het helpen om een nieuw USB-ontvangertje te kopen van hetzelfde merk als de router? Eigenlijk zou dat niet nodig hoeven te zijn, want ook het huidige stickje werkt gewoon goed, zodra er eenmaal verbinding is.

  Alvast bedankt voor jullie hulp! :D
 • eerste om de te doen:
  als je verbinding hebt, haal dan bij belkin de meest recente driver voor je usb-ontvangertje en sla die op (niet uitvoeren dus!)
  trek die belkin eruit, deïnstalleer de belkin software, laat ccleaner het register opschonen (want ook belkin laat allerlei sporen achter), en herstart de pc.
  installeer nu de nieuwe belkinsoftware, en denk erom: steek het ding pas in de pc als de software je dat vraagt te doen!!!
 • Bedankt voor je antwoord. Ik heb echter nooit software van Belkin geïnstalleerd gehad voor de ontvanger. Bij de vorige router en het destijds nog onbeveiligde netwerk ging het over het algemeen goed.
  Op de site vind ik een driver uit 2004 en 2006; niet bepaald recent dus. De versie uit 2006 kan ik niet eens downloaden, omdat het bestand niet gevonden kan worden.
  Nu wil ik wel eens proberen om die oude software uit 2004 te installeren, maar ik weet niet of dat de oplossing is. Het is in ieder geval dus niet zo dat oude software in de weg zit. In principe functioneert het ding ook prima zonder Belkinsoftware, alleen het zelf maken van verbinding is een probleem.
 • Misschien heb je een puur 802.11n netwerk op de router, terwijl de Belkin alleen 802.11g ondersteunt? Router op b,g,n instellen?
 • De Belkinontvanger ondersteunt volgens het opschrift inderdaad alleen 802.11g. Wanneer ik in de router kijk, dan zie ik dat deze ingesteld staat op 802.11 Mixed (n/g/b). Dat zou dus waarschijnlijk het probleem niet zijn.
 • Stel op je vaste computer een vast IP-adres in (via TC/IP Eigenschappen). Bij vage problemen kan dat wel eens helpen. Doe maar een hoog nummer, bijv. 192.168.1.250 (kijk eerst effe met ipconfig /all wat je gateway is; het voorlaatste cijfer kan ook 0 of 2 zijn)
 • Soms maakt de beveiliging wat uit. Oudere Wlan adapters kennen geen WPA2 of kunnen niet overweg met de combinatie van WPA/WPA2. Een instelling die veel nieuwe routers bieden. Overigens, wanneer je de keuze hebt, kies minimaal WPA2.
 • De afgelopen dagen maakt de ontvanger vreemd genoeg wel meteen verbinding. Zolang hij dit blijft doen, lijkt het probleem opgelost. Zo niet, dan vliegt hij eruit en ga ik voor een ontvanger van D-Link.
  Bedankt voor de hulp! :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.