Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Lage snelheid/slechte verbinding HerculesPico HWNUp-150 Wifi

Anoniem
art13
6 antwoorden
 • Hallo,

  Onlangs heb ik de Hercules Pico HWNUp-150 USB-wifi-N adapter aangeschaft. Hiermee hoopte ik op hogere snelheden als ik bestanden kopieërde van en naar een met USB met mijn router verbonden externe schijf. Mijn andere laptop met ingebouwde wifi-N-150 deed dit namelijk aanmerkelijk sneller dan de laptop in kwestie met wifi-G. Het makkelijke van deze superkleine adapter was dat je hem gewoon in de laptop kan laten zitten.

  Als ik met de Hercules Pico naast de router zit is de snelheid hoger dan de ingebouwde wifi-G, maar als ik een verdieping omhoog ga (pal boven router) verschrompeld de snelheid en als ik dan op die verdieping naar een andere kamer ga valt de verbinding gewoon weg. Het signaal van de router wordt door windows nog steeds goed of uitstekend genoemd.

  Als ik de ingebouwde wifi-G van de laptop in kwestie aanzet en pal boven de router zit neemt de snelheid iets af en als ik naar de andere kamer loop nog wat meer, maar de verbinding valt niet weg.

  Op deze manier kan ik beter de ingebouwde wifi-G blijven gebruiken.

  Zijn er mensen die ervaring hebben met deze of andere USB-micro-wifi-N-adapters? (bijvoorbeeld met de Belkin-surf of de Sitecom WL-365?)

  Hebben deze superkleine USB adapters gewoon hun beperkingen? Het lijkt mij dat het zwakke punt hem in het zendvermogen van de adapter zit al dan niet in combinatie met de antenne ervan. (Deze kan m.i. ook niet langer dan 1 cm zijn)

  Het gaat b.t.w om een laptop met XP-home en een AMD sempron 1.8 GHz processor (single-core), 2Gb geheugen. De router is en Cisco-Linksys WRT160NL. Mijn verdiepingsvloer is van beton, muren steen.

  Gr. Art
 • Heb je nu alleen maar wireless-n apparatuur in huis? Zo ja, dan zou je natuurlijk ook je netwerk in de 5 GHz band kunnen zetten. Het voordeel hieraan is, dat je in deze frequentieband een hoger zendvermogen kan gebruiken, dan in de 2,4 GHz band. Het bereik is dan wellicht beter…
 • Hallo,

  Bedankt voor de reactie.

  De router kan alleen de 2.4 Ghz band. De andere laptop met interne wifi-N zover ik weet ook. En er is nog een printer met alleen wifi-G dus helaas…

  De andere twee apparaten werken overigens prima zo. Het is net dat nieuwe kleine USB-adaptertje dat de verwachtingen niet echt waar maakt. Ik heb me ook wel georiënteerd op 5Ghz adaptertjes (en router) maar die adaptertjes zijn dan weer niet klein en moet je elke keer weer in en uit de USB-poort van de laptop halen

  Gr. Art
 • Als je een wireless-n router, of adapter hebt, kan deze in de 5 GHz band gebruikt worden. Dat is namelijk een van de afspraken die gemaakt zijn in de 802.11n standaard. De WRT160N is een wireless-n router, dus die moet dat kunnen. Het enige apparaat wat dus niet in de 5 GHz band kan werken is je printserver.

  Ik denk dat het toch even de moeite waard is om het even te proberen…
 • Ok, moet ik eens in de handleiding van de router kijken. Misschien geen definitieve oplossing gezien mijn printer, maar interessant om eens te proberen.

  Gr. Art
 • Hallo Leo,

  Zover ik kan vinden in handleiding en product sheet kan de WRT160NL alleen 2,4 Ghz. Er zit in de menu's ook geen mogelijkheid om hem op 5Ghz te zetten. Moet je voor 5Ghz niet een zogenaamde Dual-band router hebben zoals de WRT610N? (Let op typenummer, kun je snel verwarring mee krijgen). Daar kom ik het wel tegen in de specificaties.

  Ik heb de router nog wel eens bij wijze van test in plaats van in modus "gemengd B/G/N" in modus "alleen N" gezet. Ook adapter in andere USB-poort (in plaats van aan voor kant nu in zijkant). Printer werkt dan niet. Snelheden lijken een fractie hoger. Verbinding valt niet weg in verste kamer. Toch geen merkbare snelheidswinst ten opzichte van de ingebouwde wifi-G

  Gr. Art

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.