Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Samsung BD-C6500 WIFI

Anoniem
Hans.Vosman
18 antwoorden
 • Mogelijk dat je de Wlan beveiliging eerst moet uitschakelen en een vrij IP adres moet toelaten. Dat is in dit soort situaties toch altijd de beste start. Want alleen dan weet je zeker of de basis ok is. De handleiding zou dit dan eigenlijk wel moeten melden. Vervolgens moet aangegeven worden hoe een en ander ingesteld zou moeten worden. Want in een normaal thuisnetwerk verwacht ik toch wel een netwerkbeveiliging. Ook is een vast ip adres niet ongebruikelijk.
 • Vanwege HD camcorder een Samsung BD-C6500 Blu Ray speler aangeschaft. Heeft volgens specificaties WIFI. Mijn probleem is echter dat ik dit niet aan de praat krijg met mijn Linksys WRT54G.
  Bij de instellingenvan de C6500 is te kiezen uit Kabel of Draadloos.
  Via LAN verbinding (Kabel) met volgende instellingen:

  Internet protokol: Automatisch
  IP-adres: 192.168.1.5
  Subnetmasker: 255.255.255.o
  Gateway: 192.168.1.1

  DNS: Automatisch
  DNS server: 62.45.45.45

  Dit werkt uitstekend.

  Bij draadloos kies ik ook voor automatisch (internet protokol en DNS) en dan krijg ik het volgende:
  IP-adres: 169.254.216.149
  Subnetmasker: 255.255.0.0
  Gateway: 0.0.0.0

  DNS server: 0.0.0.0

  Uitreraard, gezien IP-adres etc. werkt dit voor geen meter.
  Kan bij draadloos ook Handmatig invullen en als ik dan alles van het goed werkende LAN/Kabel gebeuren overneem, dan werkt dit ook niet.

  Wellicht is er iemand die mij raad kan geven.

  Sparks
 • [quote:73eb457e82]en als ik dan alles van het goed werkende LAN/Kabel gebeuren overneem[/quote:73eb457e82]

  Dat laatste cijfer van het Subnetmasker is dan wel het cijfer 0 en niet een kleine letter o ??
 • [quote:ca341f909a="vanveenj"]Bij draadloos kies ik ook voor automatisch (internet protokol en DNS) en dan krijg ik het volgende:
  IP-adres: 169.254.216.149
  Subnetmasker: 255.255.0.0
  Gateway: 0.0.0.0

  DNS server: 0.0.0.0[/quote:ca341f909a]Vermoedelijk moet het apparaat nog wel weten wat de SSID en/of de eventuele beveiligingscode voor WPA of WPA2 waarvan ik aanneem dat je die gebruikt. Ik zou Wlan eerst automatisch gebruiken. Werken met vast IP kan, maar moet wel in het apparaat ingesteld worden.
 • De o was een tikfoutje mijnerzijds…
  Je moet inderdaad het draadloze gevonden netwerk (SSID) kiezen en vervolgens de beveiligde sleutel invoeren. Wordt getracht verbinding te maken en dan wordt het netwerk gevonden (dus goede sleutel), maar omdat IP-adres etc. niet goed is, kom ik geen stap verder.
  Sparks
 • [quote:ad70f657c1]Kan bij draadloos ook Handmatig invullen en als ik dan alles van het goed werkende LAN/Kabel gebeuren overneem, dan werkt dit ook niet. [/quote:ad70f657c1]
  Je vult dan ook die 1.5 in? Heb je nog andere apparaten verbonden met je router, computers bijvoorbeeld? :) Geef die Blue Ray speler eens een hoog nummer, bijv 1.252

  En altijd de hertstarttruc doen http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1447905
 • Ja, vul alle cijfers in zoals bij de KABEL verbinding, herstart de C6500 en ook geprobeerd de router te herstarten.
  PC via LAN ook aangesloten op router.
 • Ander kanaal nemen? De auto kanalen wellicht al bezet door buren?
 • [quote:d3c03937cb="vanveenj"]… , maar omdat IP-adres etc. niet goed is, kom ik geen stap verder.[/quote:d3c03937cb]Ik verwacht dat je dit ook heel anders in moet vullen dan jij gedachten hebt.Waarschijnlijk gaat dit via de TV OSD van het apparaat zelf. Ik zou de handleiding eerst maar eens bekijken. Als dat niet zo is, dan zou het via de LAN kabel ingesteld moeten worden. Via Wlan kan alleen asl de SSID en WP beveiligingscode al is ingevuld.
 • Kanaal is niet bezet want als draadloos met laptops werk is verbinding altijd uitstekend.
  Instellen van e.e.a. via LAN gaat niet. Je kiest voor draadloos, vervolgens gaat het systtem zoeken naar de draadloze netwerken. Je kiest de goede SSID en vervolgens moet je de beveiligingscode intikken. En zoals gezegd als je hebt gekozen voor draadloos/automatisch dan klopt in ieder geval het IP adres niet.
 • Beveiliging uitschakelen zal ik eens proberen.
  Ben er nog niet achter hoe ik in mijn router een vast IP-adres kan toewijzen/vrij houden.
  Handleiding is trouwens zeer summier hierover en na contact met Samsung wist men te melden dat ik een dongle nodig heb, terwijl hun eigen specificaties aangeven dat bij het apparaat WLAN is ingebouwd. Van zo'n "deskundige" helpdesk wordt je ook niet blij.
 • Samsung maakte vroeger wel gebruik van een dongle en dat lijkt nog steeds het geval te zijn. Persoonlijk vind ik dit onjuist weergegeven want heel eerlijk gezegd vind ik de term 'Wireless LAN Built-in' zonder meer aangeven dat er Wlan door de TV zelf ondersteund wordt. Dat een Wlan adapter, mogelijk van merk X niet werkt, dat hadden ze niet hoeven te melden. En dat een eventuele losse adapter niet wordt bijgeleverd dat kan ik me voorstellen want die lijkt niet nodig te zijn.

  Even de spec voor de Samsung UE46D8000 gechecked, een stukje boerenbedrog lijkt het:
  [code:1:5aef0ed891]
  Bij kenmerken staat:
  Wireless LAN Built-in Ja
  Wireless LAN Adapter Support Nee

  Bij accesoires staat:
  Inclusief Wireless LAN Adaptor Nee
  [/code:1:5aef0ed891]
  Informatie is/was te vinden op:
  http://www.samsung.com/nl/consumer/tv-audio-video/televisions/led-tv/UE46D8000YSXXH/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification
 • Ook even gechecked voor de Samsung BD-C6500 WIFI blueray speler. Voor mijn gevoel is ook hier sprake van boerenbedrog:

  Op http://www.samsung.com/us/video/blu-ray-dvd/BD-C6500/XAA lees ik duidelijk: Built-in WiFi

  Op http://www.samsung.com/us/video/blu-ray-dvd/BD-C6500/XAA-features lees ik helaas: Wireless Connectivity Wi-fi Ready
 • Alvorens deze C6500 te kopen heb ik me ook georiënteerd bij o.a. de consumentenbond. Als je daar bij hun testen kijkt voor dit apparaat dan mag je de conclusie trekken dat je geen dongle nodig hebt. Neem trouwens aan dat je de dongle in de usb aansluiting prikt en die zit aan de voorkant. Dat is dan niet handig om die daar te laten zitten en ook geen gezicht.
 • Als ik reviews van deze blueray speler dan zou er toch echt wel Wifi inzitten.

  De volgende informatie kan ik in de Engelstalige handleiding vinden:

  [i:5d0e673061]You must use a wireless IP sharer that supports IEEE 802.11 b/g/n. (n is recommended for stable operation of the
  wireless network.)
  Wireless LAN, by its nature, may cause interference, depending on the use condition (AP performance, distance,
  obstacles, interference by other radio devices, etc).
  Set the wireless IP sharer to Infrastructure mode. Ad-hoc mode is not supported.
  When applying the security key for the AP (wireless IP sharer), only the following is supported.
  Authentication Mode : WEP, WPAPSK, WPA2PSK
  Encryption Type : WEP, TKIP, AES
  For the AllShare function, a PC must be connected in the network as shown in the figure.[/i:5d0e673061]
  Wanneer ik nog verder lees, dan zou het gaan via het 'Internet Setup Protocol' en uiteindelijk kom je dan uit bij 'Access Point Selection'. Van daaruit moet je dan alles kunnen instellen.
 • Dank voor dit antwoord. Ik neem aan dat met IP sharer de router wordt bedoeld en wat de Infrastructure mode inhoudt weet ik nog niet.
  Overigens vanochtend nog contact met Samsung gehad en weer een juffrouw die bij hoog en laag volhoudt dat een dongle is vereist. Vind ik ook vreemd omdat er maar 1 usb aansluiting op het apparaat zit en nog wel aan de voorkant.
  Trouwens interference kan het nauwelijks zijn, want in mijn testopstelling staat de BD-C6500 3 meter van de router. Heb apparaat nl tijdelijk aangesloten op met monitor van mijn PC die ik ook als TV kan gebruiken.
 • [quote:814c546088="vanveenj"]Ik neem aan dat met IP sharer de router wordt bedoeld en wat de Infrastructure mode inhoudt weet ik nog niet.[/quote:814c546088]Klopt.

  Ik weet niet hoe de Nederlandse tekst, ik vond de uitleg in de Engelstalige handleiding voldoende duidelijk om ongeveer te weten wat je zou moeten doen. Ik neem aan dat dezelfde tekst, maar dan in het Nederlands, ook in de Nederlandstalige handleiding staat. In de handleiding wordt eerst iets gezegd over het instellen met Lan, daarna volgt Wlan. Op basis van de plaatjes lijkt het startmenu voor beiden hetzelfde.
 • De nederlandse tekst is aanmerkelijk minder. Kan je ook zien in het pdf-bestand wat je kan downloaden.
  Ik ben er achter wat de oorzaak van het geheel is.
  Eerst de router zonder beveiliging ingesteld en de BD-C6500 had zowaar draadloos contact. M.a.w. die nitwits van de Samsung helpdesk weten niet waarover zij spreken.
  Vervolgens a.d.h v.d. Engelse handleiding de beveiligingssleutels ingesteld en daarna de C6500 geconfigureerd. Bleek weer niet te lukken. Achteraf wederom een tekortkoming/onduidelijkheid in de handleiding over het invoeren van cijfers.
  Al met al nu gelukt met WPA2 en AES!
  Wat mij betreft kan item worden gesloten evenals de helpdesk van Samsung die mij een dongle wilde aansmeren.
  Iedereen dank voor adviezen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.