Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Problemen met draadloze router.

Anoniem
gerben
4 antwoorden
 • Hallo experts,

  Ik zit met een verschrikkelijk irritant probleem.

  Ik had thuis een draadloos netwerk draaien met een draadloze Linksys router. Helemaal geen probleem en hij draaide 3 jaar zonder problemen.
  Echter opeens viel af en toe regelmatig de verbinding weg.
  Met draad deed internet het nog prima. Het vreemde hieraan was dat de laptop de router nog wel zag, alleen internet het niet deed.

  Om alles maar uit te sluiten toch besloten een nieuwe router te kopen. Na 3 jaar trouwe dienst leek me dat niet zo een ramp.
  Op aanbeveling van MyCom een SiteCom wireless gigabyte router 300N gekocht. Werd zelfs nog door ziggo aangeraden door de verkoper.

  Eenmaal thuis aangekomen de router aangesloten en door middel van 1 druk op de knop draadloos met de router verbonden.
  Het werkte allemaal als een trein! Door het hele huis weer internet!

  Na 2 dagen begon de ellende echter weer. Exact hetzelfde probleem als met de Linksys. De laptop ziet de router wel, wil ook verbinding maken, maar wanneer ik zeg dat de laptop verbinding moet gaan maken krijg ik de melding dat dit niet lukt.

  Tot zover was mij duidelijk dat het dus niet aan de router kon liggen. Dus maar een draadloze USB ontvanger voor in de laptop gekocht. En jullie raden het al, nog steeds hetzelfde probleem.

  Toch maar even in de router gekeken door het ip adres in de internetadresbalk te typen. Het wachtwoord veranderd en nogmaals geprobeerd te verbinden, maar helaas.

  Het enige wat ik nog kon bedenken is dat iets of iemand het signaal verstoord. Het vreemde is dat ik sinds kort een nieuwe buurvrouw heb. Dus de router toch maar even verplaatst tot naast de bank. En ja hoor, SIGNAAL EN INTERNET!!

  Alleen zodra ik buiten de 2 meter bereik kom van de router valt internet weg terwijl windows 7 op mijn laptop aangeeft dat de signaalsterkte uitstekend is.

  Een heel verhaal maar ik hoop dat iemand dit misschien herkent en er een oplossing voor heeft. Want ik kom er niet uit en heb alles geprobeerd wat ik zelf kon bedenken.

  Ik hoop tot snel horens!

  MVG

  MB
 • Ander kanaal instellen…. zie handleiding.
 • Kijk met inssider waar de meeste ruimte is en stel daar een kanaal in.
  http://www.metageek.net/products/inssider
 • Bedankt voor jullie snelle antwoord.
  Als ik Insider mag geloven is het kanaal 11+7.
  Ik heb in de router gekeken en die staat al op kanaal 11.
  Ik heb nu kanaal 7 geselecteerd. En het werkt nu wel goed!
  Hopen dat het zo blijft!

  Bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.