Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wat is een patchkabel?

Anoniem
tomvdlee
5 antwoorden
 • Ik wil een netwerk aanleggen en tevens mijn bestaande bekabeling vervangen/upgraden naar CAT 6(a) of CAT 7.
  In principe is CAT 6 al voldoende maar aangezien ik straks meerdere pc's (3/4/5) wil kunnen aansluiten op internet en ik wel wat meters nodig heb en ik op Conrad een mooie aanbieding zag staan leek het me verstandig dit direct goed aan te pakken.
  maar waar ik over twijfel is, of ik gebruik moet maken van een patchkabel om meerdere pc's te kunnen verbinden en of ik elke CAT 5/6/7 kan aansluiten op een hub?
  Bovendien krijg ik niet duidelijk of een patchkabel hetzelfde is als een CAT kabel omdat sommige site's dit onduidelijk vermelden.
  de kabel wat ik op Conrad heb zien staan heb ik in onderstaande link geplaatst:

  ww1.conrad.nl/scripts/wgate/zcop_nl3/~flNlc3Npb249UDkwX05MX0IyQzpDX0FHQVRFMTU6MDAwMS4wMGMyLjZmNDMxNzJkJn5odHRwX2NvbnRlbnRfY2hhcnNldD1pc28tODg1OS0xJn5TdGF0ZT0yMTA4MzY2MjUw====?~template=PCAT_AREA_S_BROWSE&mfhelp=&p_selected_area=%24ROOT&p_selected_area_fh=&perform_special_action=&glb_user_js=Y&shop=NL2&vgl_artikel_in_index=&product_show_id=&p_page_to_display=DirektSearch&~cookies=1gclid%3dCOybo6_k8agCFQGEDgodpnGGDw&zhmmh_lfo=&zhmmh_area_kz=&s_haupt_kategorie=&p_searchstring=cat+7&p_searchstring_artnr=&p_searchstring_manufac_artnr=&p_search_category=alle&fh_directcall=&r3_matn=&insert_kz=&gvlon=&area_s_url=&brand=&amount=&new_item_quantity=&area_url=&direkt_aufriss_area=&p_countdown=&p_80=&p_80_category=&p_80_article=&p_next_template_after_login=&mindestbestellwert=&login=&password=&bpemail=&bpid=&url=&show_wk=&use_search=3&p_back_template=&template=&kat_save=&updatestr=&vgl_artikel_in_vgl=&titel=&darsteller=&regisseur=&anbieter=&genre=&fsk=&jahr=&jahr2=&dvd_error=X&dvd_empty_error=X&dvd_year_error=&call_dvd=&kna_news=&p_status_scenario=&documentselector=&aktiv=&gewinnspiel=&adcampaign=google&gclid=&p_load_area=$ROOT&p_artikelbilder_mode=&p_sortopt=&page=&p_catalog_max_results=20

  De link is wat lang kreeg niet gevonden hoe ik dit kon inkorten, het gaat in ieder geval om die kabel op rol van 30M
  bovendien lees ik ook iets over de kwaliteit van de te gebruiken RJ45 kopjes, ik weet niet welke ik beter kan gebruiken?
  Kan iemand mij helpen hiermee?
  Alvast bedankt,

  Grt, Lars
 • Als het puur om (adsl) internet gaat, heb je aan cat5 al ruim voldoende (100Mpbs). Wil je intern netwerken met gigabit ethernet, dan kun je cat5e (of beter) nemen. In dat geval heb je ook afgeschermde stekkertjes (metaal) nodig.

  Een patchkabel is een complete kabel met stekkertjes, bedoeld om twee apparaten te verbinden. Eigenlijk een vrij weinig zeggende term.
 • [quote:638cf58b38="pc-goeroe"]De link is wat lang kreeg niet gevonden hoe ik dit kon inkorten, het gaat in ieder geval om die kabel op rol van 30M[/quote:638cf58b38]Link werkt ook niet… ook niet ingekort.
  Bij Conrad zou je voor een korte link in de "Shop" kunnen zoeken.
  http://shop.conrad.nl/computer-en-kantoor/netwerk/netwerk-kabels/netwerkkabel-met-connector/

  Lange linken zelf inkorten:
  http://goo.gl/
  http://tinyurl.com/
  Ingekorte link (uit voorzorg) oprekken:
  http://longurl.org/
 • In dat geval heb je ook afgeschermde stekkertjes (metaal) nodig.
  (quote)

  Heb je een tip voor me qua merk of type stekkertjes ofzo?
  Heb namelijk geen idee waar ik die aan kan herkennen.
  Grt, Lars
 • Normale stekkertjes zijn volledig doorzichtig. Afgeschermde hebben een metalen kapje, dat drie kanten ervan bedekt. Duidelijk zichtbaar dus en het wordt vast ook wel aangegeven. Merk zou ik zo niet weten, betwijfel zelfs of die dingen wel op merk verkocht worden.

  http://img2.topfreebiz.com/o2011-2/cache/UTP-FTP-Modular-Plug-Cat5e-RJ45-Connector-20124216631.jpg

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.