Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Betere netwerkadapter

Anoniem
blackhawkdesign
3 antwoorden
 • Ik heb een vraagje over een nieuwe netwerkadapter. Mijn netwerkadapter werkt niet volledig naar behoren. Over het algemeen kan ik redelijk goed internetten, maar soms werkt het toch tegen en HD-streaming naar een PS3 zit er sowieso niet in.

  Mijn huidige netwerkadapter is de Linksys WUSB600N: http://www.linksysbycisco.com/NL/nl/products/WUSB600N

  Zou ik een echte ingebouwde netwerkkaart nodig hebben, zoals: http://www.4launch.nl/shop/#p-4-productid-100610

  Of voldoet een andere USB-adapter ook, zoals: https://www.sluitallesaan.nl/ziggo.consumer/prod/1046699

  Graag wat adviezen en aanbevelingen.
  Voor een eventuele netwerkkaart is dit trouwens mijn moederbord: http://www.asus.com.au/Motherboards/Intel_Socket_1156/P7P55_LX/#specifications
 • Dat is heel moeilijk te zeggen. Toevallig was ik ook met me draadloos aan het klooien vandaag en omgevingsfactoren zoals andere netwerken, dikke muren e.d. hebben zeker invloed op de werkelijke snelheid.

  Misschien handig om ook even te vermelden welke router je hebt?
  Daarnaast is het zinvol om te vermelden hoe jouw situatie is: Waar staat de router en waar staat de betreffende pc, welke muren e.d. zitten er tussen en heb je veel andere netwerken in je omgeving? Met het programma netstumbler of inSIDDer kan je achterhalen op welke frequentie/kanaal je zit en op welke de andere netwerken zitten.

  Je kan ook eens kijken naar van die powerline homeplugs, http://www.google.nl/search?hl=nl&biw=1270&bih=622&q=netwerk+powerline+adapter&oq=netwerk+powerline+adapter&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=9878l13027l0l13l12l0l4l0l1l765l1945l5-2.1 Ik heb gehoord dat die tegenwoordig ook al hogere snelheden aankunnen dan 85 mbit.

  Succes!
 • Bedankt voor je antwoord.

  Ik zal mijn situatie inderdaad eens vermelden.
  Me verbinding is nooit denderend geweest, ook niet na aanschaf van een nieuwere 802.11.n-router, namelijk de Netgear WNR3500v2

  Afgelopen week heb ik een nieuwe Wifi-modem van Ziggo ontvangen. De fabrikant is Ubee. Aangezien ik die Netgear ook via Ziggo had ontvangen leek het me onwaarschijnlijk dat die Ubee slechter zou zijn als de Netgear. Ik kan geen specs vinden van de Ubee, want het schijnt een speciale editie voor Ziggo te zijn. Ik ga er eigenlijk van uit dat die gelijk staat aan de Netgear WNR3500v2.

  Wat betreft de router (nu dus die van Ubee) moet het goed zitten lijkt me. Ik denk dat het aan de 'grote' afstand ligt. De meterkast staat namelijk aan het begin van het huis, terwijl ik achter in het huis zit (geen verdiepingen, maar wel in de lengte). Alles wat betreft internet gaat via een klein USB-adaptertje zoals in me vorige post vermeld. Die USB-adapter staat overigens wel op mijn bureau (via de bijgeleverde USB-verlengsnoer), dus niet achter in de PC, dan zou de verbinding nog slechter zijn.

  Ik heb eens bekeken hoe de weg van de router naar mijn pc verloopt. De weg is verre van 'recht'. Het signaal moet zich door ongeveer 5 muren wringen. Eén dikke muur, maar voor de rest gewoon normale binnenhuis muren als ik dat zo kan noemen, ze zijn niet hol. De afstand die ik moet lopen van mijn PC tot aan de router is zo'n 28 meter. Hemelsbreed zal het ongeveer 20 meter worden, dat is dus rechtstreeks door de muren. Eventuele 'storingzenders' zouden twee andere draadloze PC's kunnen zijn die nog 'voor mij' op de weg zitten.

  Die homeplugs zien er wel heel interessant uit, want volgens mij is mijn situatie gewoon niet ideaal voor een draadloos netwerk. Maar ik ben eerst benieuwd naar een reactie erop. Daarna zou ik misschien die homeplugs kunnen overwegen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.