Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Twee verbindingen netwerk

Anoniem
blackhawkdesign
3 antwoorden
 • Op het werk hebben we over het algemeen een bedraad netwerk maar er is ook een draadloos netwerk. Als ik met mijn laptop (Windows 7) inlog (bedraad) zie ik dat ik een actieve draadloze verbinding heb en een acieve verbinding met de netwerkkaart. Ik dacht dat er maar één newerk verbinding mogelijk was. Kan iemand mij uitleggen hoe dit zit? Pakt mijn PC de sterkste verbinding op?
 • Ik weet niet helemaal of ik je begrepen heb, maar ik geef gewoon wat algemene info, dan moet jij maar aangeven of je er wat aan hebt.

  Een laptop/computer kan meerdere netwerkkaarten hebben, zowel bedraad of draadloos. Dus je kan best een computer maken met 2 netwerkkaarten en 2 draadloze netwerkkaarten. Ook kunnen al die netwerkkaarten verbonden zijn met verschillende en dezelfde netwerken.

  Nu denk ik dat jou vraag is, stel ik open een internet pagina, hoe weet die laptop dan via welk netwerk/netwerkkaart dat moet gaan?

  Dat bepaalt windows voor je. Deze doet dit met een algoritme en bepaalt vervolgens via welk netwerk je request verloopt. Zo gaat een bedraade verbinding boven een draadloze verbinding. Ook gaat een vpn verbinding weer boven een normale verbinding.

  Als je 2 gelijkwaardige verbindingen/netwerkkaarten hebt, dan wordt het interessant. Ik moet toegeven dat ik niet precies weet hoe dat werkt, ik vermoed dat hij het of over allebei probeert, of kan bepalen aan aan de hand van het type verzoek waarover het heen gaat.

  Ook kan je zelf de volgorde van netwerkkaarten instellen. Ik speel wel eens spelletjes via hamachi (is een soort vpn). Soms pakt het spel de eerste de beste verbinding en dan werkt het niet als het verkeer over hamachi moet. Je kan dan zelf de volgorde veranderen:

  (windows 7/vista) :
  1. Start > configuratiescherm > Netwerk and sharing centrum
  2. Rechts in het netwerk and sharing centrum (of netwerk en deelcentrum in NL) staat wijzig adapter instellingen
  3. Nu zie je alle adapters, oftewel netwerkkaarten. Dit kunnen er ook meer zijn, vpn programmas maken bijv virtuele netwerkkaarten aan.
  4. Boven in je scherm Organiseren > layout > toon menubalk
  5. In die menubalk > Geavanceerd > geavanceerde opties
  6. Hier staat de volgorde van je netwerkadapters

  Verduidelijkt dit het een en ander?
 • Dit verduidelijkt wel één en ander, thanks. Ik heb alleen nog een vraag. Als je bij de volgorde van je netwerk adapters kijkt kan je kiezen waarop je wil sorteren (naam, connectiviteit etc). Waar kan je dan instellen wat je voorkeursnetwerk moet zijn?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.