Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

internet valt weg na inschakelen tweede laptop

Anoniem
Fellini
5 antwoorden
 • Van de één op de andere dag! Zolang er één laptop in het netwerk staat, geen probleem, zodra de andere erbij komt knalt het internet eruit. Ik kan dat nog wel mijn modem Zykel p2601hn F1 van Telfort bereiken. Alles staat op automatische ip adressen enz. DHCP server op router staat aan, verder geen apparaten die als dhcp kunnen fungeren. Ook MAC filtering staat uit. De laptops staan op wireless N en de router op alles. Kanaal gewisseld, harde reset mocht niet baten.

  Wie kan mij helpen.
 • Doe eerst dit http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1447905
 • Dank voor het antwoord, het mocht echter niet baten. Het probleem is ook niet helemaal hetzelfde. Wel merk ik dat het probleem zich ook weleens voordoet als ik alleen mijn laptop aanzet (dus als enige PC in het netwerk op dat moment). Met name uit standbye stand en na een reboot valt het internet weg (om na enkele minuten weer te herstellen). Harde reset van het modem hielp ook niet.
 • http://computertotaal.nl/article/21920/netwerkkanaal-wijzigen.html
  http://www.computeridee.nl/workshops/gratis-snellere-wifi-verbinding

  Misschien heeft iemand in de buurt een sterke router in gebruik genomen die je eruit drukt.
 • Ben bezig geweest met kanalen wisselen. Gister twee nieuwe laptops kunnen uit proberen. Gaven direct hetzelfde probleem. Telfort gebeld. Sturen nieuw modem, denken dat daar wat mis mee is. Wordt vervolgd

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.