Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wegvallen internetverbinding

Anoniem
gerben3
3 antwoorden
  • Ik heb een vreemd probleem met een internet verbinding. Op een router zitten twee laptops en een Sony playstation (Boven op zolder) De laptops staan in de kamer. (1 x Windows 7 en 1 x XP. ) Van deze laptops valt regelmatig de internetverbinding weg. Als ik de Windows 7 laptop mee neem naar een andere locatie (mijn eigen huis) en verbinding maak met het netwerk van de buren waar de problemen zijn dan blijft de verbinding gewoon intact.

    Het lijkt er dus op dat de verbinding ergens door gestoord word. ALs ik in de router kijk dan staat het channel op auto.

    Iemand een idee wat de oorzaak zou kunnen zijn.
  • Ik heb inmiddels zelf al iets gevonden. Als de voedingskabel in de laptop zit dan zijn er geen problemen. Als ik de voedingskabel er uithaal dan wordt de draadloze netwerkverbinding verbroken.
  • Dat betekent dat in de energie-instellingen is aangegeven dat de draadloze netwerkadapter uitgeschakeld mag worden als hij een tijdje niet actief gebruikt wordt als de laptop op accu werkt. Als je dit een probleem vindt kun je het aanpassen zodat hij altijd ingeschakeld blijft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.