Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Thuisnetwerk - Extra router/switch

Anoniem
leon de graaff
5 antwoorden
 • Op dit moment draait ons netwerk thuis eigenlijk goed, maar omdat ik binnenkort wat extra pc's en internet tv's krijg moet er het 1 en ander worden verandert.

  Na de modem (van Ziggo) heb ik de sitecom WL-351, top ding wat mij betreft, ik heb tot 25 meter afstand (buiten in de tuin) nog een redelijk ontvangst al is de snelheid erg traag, maar dat is niet zo'n ramp.

  Omdat een groot deel van de kabels meteen naar boven vertrekt heb ik halverwege het huis nog een extra switch staan, deze geeft 2 computers en een netwerk printer toegang tot het netwerk.

  Nu is het zo dat mijn werkplek afgeschermd is van het draadloos netwerk (heeft te maken met de muren), en daarom is mijn laptop aangesloten op die switch, nu wil ik alleen hier een switch hebben die bij m'n werkplek een wifi signaal afgeeft maar daarnaast ook nog de mogelijkheid geeft om bedraad een game console en tv aan te sluiten. Nu heb ik niet erg veel verstand van hoe en wat het allemaal zou moeten werken. Dus heb ik een klein beetje hulp nodig.

  Ik heb deze router gevonden: http://www.sitecom.com/wireless-router-150n-x1/wl-340/p/702
  En die lijkt mij eigenlijk behoorlijk geschikt voor wat ik wil, maar het is een router en hij zou dus als switch gebruikt moeten gaan worden. Heeft iemand een idee of dit mogelijk is en zo ja hoe? Mocht iemand anders een budget vriendelijke oplossing weten dan hoor ik het graag.

  Hier onder een diagram van hoe het nu is en hoe het zou moeten gaan worden.
  [img:207575a2e6]http://i39.photobucket.com/albums/e188/R2Builder/internetwerkplek.jpg[/img:207575a2e6]
 • Als je de dhcp functie van de nieuwe router uitzet, zou het gewoon moeten werken. Nog wel even kijken of ie wel een ander ip heeft dan de aanwezige router.
 • Dat ga ik dan maar even proberen (zodra de router binnen is)

  Hoe vaak komt het voor dat er meerdere machines zijn met 1 IP adres?
  Netwerk draait al een tijdje en niets heeft een vast IP adres.
 • ik zou hardware welke gevonden moet worden een vast ip nr geven

  dit zijn routers, harddisken (denk aan nas) en printers zover deze zelf een ip nr hebben

  een voorbeeld om de 2e router er in op te nemen is hier te vinden

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=198087
 • Bepaalde merken gebruiken een standaard ip adres voor hun routers. Als je dus twee van hetzelfde merk koopt, heb je een vrij grote kans, dat ze hetzelfde ip adres hebben. In dat geval slechts één apparaat aansluiten aan één pc, en dan het ip adres wijzigen naar iets buiten de dhcp range van de eerste router.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.