Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

draadloze verbinding

Anoniem
peterkramer
7 antwoorden
 • Beste mensen,
  Sinds kort ben ik in het bezit van een HP Compaq nc6220 (PL814AV) Als software heb ik Windows XP Professional. Service Pack 3 is aanwezig. Als router heb ik een Sitecom WL0026. Op deze router zijn 2 computers vast aangesloten en 2 draadloos. Als webkey gebruik ik "Websecurity" Bij de twee draadloze computers werkt het zonder problemen. Met de HP computer werkt het niet. Haal ik de webkey weg dan functioneert ook de HP computer. Ik heb al veel gelezen over het probleem "Wireless Zero Configuration". Automatische fix van microsoft heeft ook niet geholpen. Nu het bijzondere; neem ik de computer mee naar Nederland dan werkt hij zonder problemen. Wanneer ik Linux Ubunto als systeem programma gebruik zijn er ook geen problemen. Hieruit concludeer ik dat de hardware goed werkt. De computer is niet nieuw en de software is door de verkoper opnieuw geinstalleerd. Wie o wie weet een oplossing. Vast bedankt voor de moeite, *****Johan**** :evil:
 • Je meld niet welk type beveiliging je op de router hebt ingesteld.
  Probeer WPA-PSK / TKIP (ook de andere pc's daarna opnieuw profiel aanmaken.
 • In mijn router heb ik slechts 2 mogelijkheden om te beveiligen. Dat zijn WEP en MAC. Wanneer ik voor WEP onbeveiligd kies dan werkt de laptop. In beveiligde mode werkt de laptop niet. Wanneer ik een USB dongel gebruit werkt de laptop ook. Op het ogenblik heb ik de MAC beveiliging ingeschakeld. Dus WPA-PSK/TKIP is niet mogelijk. Wat wel vreemd is dat de computer wel werkt met een beveiligde netwerk in Nederland. En het wordt extra vreemd omdat twee andere laptops wel werken met de WEP beveiliging van mijn netwerk.
 • Een 64 bits websleutel in hex, bestaat uit 10 karakters. Jij hebt er 11 in de router ingevoerd.
 • Hoe kom je er bij dat ik 11 karakters heb ingevoerd. Het zijn er echt maar 10.
 • Als de sleutel Websecurity is, zoals je eerder schreef, zijn dat er 11
 • In het vak waar in je de reeks karakters kunt invullen passen 23 stuks. Dat kunnen cijfer maar ook letters zijn. Verder kun je kiezen tussen 64 bits en 128 bits. Wanneer ik 23 karakter zou invullen, dan heb je aan 64 bits nooit genoeg. Maar ik denk dat het ook niet belangrijk is. Welke combinatie ik ook gebruik, de laptop vraagt nooit naar de code. Er komt dus geen verbinding tot stand. De overige draadloze computer reageren normaal.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.